Arnaud Démare door het dolle heen na ritzege: 'Hier heb ik altijd van gedroomd'

Démare won in Vittel zijn eerste Touretappe.

Arnaud Démare door het dolle heen na ritzege: 'Hier heb ik altijd van gedroomd'
  • Arnaud Démare Arnaud Démare

Een blije Arnaud Démare na afloop van de vierde etappe van de Tour de France. In Vittel wint hij de massasprint om de zegebloemen.

Het is de eerste keer dat de Fransman zijn handen tijdens de Tour in de lucht mag steken. De Franse kampioen was dan ook een uiterst tevreden mens: "Het is echt fantastisch. Ik heb hier van gedroomd sinds ik prof werd."

Démare spreekt van de grootste overwinning uit zijn carrière: "Ik al heel wat mooie koersen gewonnen in mijn carrière, maar deze overwinning is echt groot. Met een zege in de Tour bereik je niet alleen de wielerwereld, maar ook het grote publiek."

Démare neemt in het interview na de finish uitgebreid de tijd om zijn ploeggenoten te bedanken. "Mikel Delage heeft me, ondanks zijn blessure, de hele dag voorin weten te houden. En Jacopo Guarnieri en Davide Cimolai hebben me geweldig geholpen in de finale. Ik ben mijn team erg dankbaar."

De laatste Fransman voor Démare die een massasprint in de Tour de France wist te winnen was Jimmy Casper, die elf jaar geleden de etappe in Straatsburg wist te winnen.

Foto: Cor Vos