Tom-Jelte Slagter schiet raak in Ronde van Oostenrijk

De Nederlander van Cannondale - Drapac wint in Pögstall de sprint van een klein groepje.

Tom-Jelte Slagter schiet raak in Ronde van Oostenrijk

Tom-Jelte Slagter heeft de derde etappe van de Ronde van Oostenrijk gewonnen. De Nederlander in dienst van Cannondale - Drapac sprong in de finale in een klein groepje weg uit het peloton en wist de sprint vervolgens te winnen. 

Het was een redelijk vlakke rit in de Ronde van Oostenrijk, maar in de finale wachtte nog wel drie keer de beklimming van de Jasenegg op de renners. Patrick Stosz (CCC Sprandi Polkowice), Helmut Trettwer (WSA), Marcel Neuhauser (Felbermayr - Simplon Wels) begonnen vol goede moed aan een lange ontsnapping. Toch werden zij in de finale van de etappe keurig teruggepakt.

In de laatste kilometers waagden Tom-Jelte Slagter, Miguel Ángel López Moreno (Astana), Mekseb Debesay (Dimension Data) en Martijn Tusveld (Roompot - Nederlandse Loterij) hun kans. Het peloton pakte dit viertal niet meer terug, waarna Slagter in de straten van Pögstall het sprintje wist te winnen voor Debesay en López Moreno.

Negen seconden daarachter reed Slagters ploegmaat, klassementsleider Sep Vanmarcke, naar de vijfde plek in de daguitslag. Hij mag ook morgen op weg naar Altheim in het geel starten.

Foto: Cor Vos