HomeNieuwsTour de France vandaag: 4 | Mondorf-les-Bains - Vittel | 207,5 kilometer

Tour de France vandaag: 4 | Mondorf-les-Bains – Vittel | 207,5 kilometer

Sprinten geblazen bij de sponsor.

Drie dagen Tour de France zitten erop. Drie voorspelbare Tour-dagen. Team Sky domineert de tijdrit, Marcel Kittel de eerste massasprint en Peter Sagan de eerste aankomst voor punchers. Loopt u al een beetje warm voor deze Tour? Wij niet. En vandaag dan eindelijk een verrassing? We blikken vooruit.

Streek

Vanuit Mondorf-les-Bains trekt het peloton via Schengen naar Frankrijk. Schengen is net als Longwy een grensplaats die deel uitmaakt van een drielandenpunt. Schengen is verbonden aan zowel Frankrijk als Duitsland, al staat het natuurlijk niet daarom bekend.

Een streep naar het zuiden.

Het zijn uiteraard de Verdragen van Schengen die dit Luxemburgse dorpje wereldberoemd hebben gemaakt. Die Verdragen zijn een overeenkomst tussen Europese landen om vrij verkeer van personen mogelijk te maken. Zodoende hoeven inwoners van Schengenlanden geen visum aan te vragen als ze naar een ander Schengenland reizen.

Parkoers

Alsof de Tourorganisatie met het bezoeken van Longwy niet genoeg eer betoont aan Luxemburg, start men op dag vier daadwerkelijk in het groothertogdom. Mondorf-les-Bains is net als Longwy een grensplaats. Maar waar Longwy deel uitmaakt van een drielandenpunt is Mondorf-les-Bains enkel en alleen verbonden aan de grens met Frankrijk.

Weinig hoogteverschil.

Aankomen doet men in de stad van de grote flessen water die altijd langs het parkoers van de Tour de France in opgeblazen vorm te zien zijn. Vittel is een van de grote sponsoren van de Tour de France en mag eens in de zoveel jaar weer opdraven in La Grande Boucle als er een massasprint gepland staat in het noordwesten van Frankrijk. De Duitse sprinter Marcel Kittel zal in Vittel vast wel willen winnen toch? Misschien zit er dan nog een naamsverandering in voor de Duitser ook.

Beklimmingen

Kilometer 170,5: Col des Trois Fontaines (1,9 kilometer aan 7,4%)

Favorieten

Als we de eerste rit in lijn, die van Düsseldorf naar Luik, spiegelen aan de vierde rit zien we dat deze nog minder reliëf kent dan de tweede etappe gewonnen door Marcel Kittel.

Zoek Kittel ook vandaag in de groene trui!

De Duitser toonde een dermate grote overmacht – zoals we dat in 2013 en 2014 ook van hem gewend waren – dat we niet om de grote beer van Quick-Step Floors heen kunnen. Loopt alles goed, moet de Duitse sprinter opnieuw winnen. Kittel in Vittel, kwam al naar voren in onze Tour-special.

De uitdager die het beste in vorm is heet Arnaud Démare. De Frans kampioen van FDJ werd in Luik tweede, maar reed gister ook nog eens knap naar de zesde stek in Longwy. Kan hij eindelijk eens zijn eerste Tour-etappe winnen?

Krijgt de Frans kampioen in eigen land de handen op elkaar?

Wie minder in vorm steken, zijn Mark Cavendish – net terug van weg geweest – en André Greipel. Toch mag je die twee in een vlakke sprint nooit uitvlakken. Achter deze namen volgt een groot rijtje subfavorieten, waarbij Peter SaganNacer Bouhanni en Sonny Colbrelli de meest in het oog springende namen zijn. 

Vanuit Nederlands oogpunt is het vooral uitkijken naar de sprint van Dylan Groenewegen. Wat kan de Amsterdamse sprintbom tegen de wereldtop?

Uit hoop op een verrassing tipt Wieler Revue vandaag Groenewegen als winnaar. 

Prijsvraag

Denk jij te weten wie de rit wint? Reageer dan op dit bericht op onze Facebook-pagina, of via Twitter! Onder de goede voorspellers wordt een shirt van CyclingLifestyle.nl verloot! 

Foto’s: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Mathieu van der Poel: ‘Ik train geregeld met Remco, de relatie is anders dan met Wout’

De twee fenomenen hebben beiden niet zo lang geleden een huisje in de buurt...

Mathieu van der Poel over dreigementen UCI, Iserbyt en kalender: ‘Wij moeten ons aanpassen’

Mathieu van der Poel rijdt op 22 december in Mol zijn eerste cross. Ook...

Patrick Lefevere: ‘Sommige van mijn renners mogen van hun manager niet met mij praten’

Iedereen heeft altijd wel een beetje schrik van zijn of haar baas. Die betaalt...

🎥 Fascinerende beelden van hoe je carbonfiets letterlijk draadje voor draadje wordt opgebouwd

Altijd al eens afgevraagd hoe dat carbon nou werkt? In deze video zie je het (en het verraste ons toch wel behoorlijk)

Meer zoals dit

Mathieu van der Poel over dreigementen UCI, Iserbyt en kalender: ‘Wij moeten ons aanpassen’

Mathieu van der Poel rijdt op 22 december in Mol zijn eerste cross. Ook...

TotalEnergies ruilt Specialized in voor onbekend Amerikaans fietsmerk

Bij Decathlon-AG2R La Mondiale (het huidige AG2R Citroën) pakten ze onlangs al uit met...

New York in 2024 decor van nieuwe UCI-koers, 10 profploegen tekenen present

In de Verenigde Staten is er bijzonder weinig interesse voor wielersport. De populairste sporten...