HomeNieuwsTour de France vandaag: 4 | Mondorf-les-Bains - Vittel | 207,5 kilometer

Tour de France vandaag: 4 | Mondorf-les-Bains – Vittel | 207,5 kilometer

Sprinten geblazen bij de sponsor.

Drie dagen Tour de France zitten erop. Drie voorspelbare Tour-dagen. Team Sky domineert de tijdrit, Marcel Kittel de eerste massasprint en Peter Sagan de eerste aankomst voor punchers. Loopt u al een beetje warm voor deze Tour? Wij niet. En vandaag dan eindelijk een verrassing? We blikken vooruit.

Streek

Vanuit Mondorf-les-Bains trekt het peloton via Schengen naar Frankrijk. Schengen is net als Longwy een grensplaats die deel uitmaakt van een drielandenpunt. Schengen is verbonden aan zowel Frankrijk als Duitsland, al staat het natuurlijk niet daarom bekend.

Een streep naar het zuiden.

Het zijn uiteraard de Verdragen van Schengen die dit Luxemburgse dorpje wereldberoemd hebben gemaakt. Die Verdragen zijn een overeenkomst tussen Europese landen om vrij verkeer van personen mogelijk te maken. Zodoende hoeven inwoners van Schengenlanden geen visum aan te vragen als ze naar een ander Schengenland reizen.

Parkoers

Alsof de Tourorganisatie met het bezoeken van Longwy niet genoeg eer betoont aan Luxemburg, start men op dag vier daadwerkelijk in het groothertogdom. Mondorf-les-Bains is net als Longwy een grensplaats. Maar waar Longwy deel uitmaakt van een drielandenpunt is Mondorf-les-Bains enkel en alleen verbonden aan de grens met Frankrijk.

Weinig hoogteverschil.

Aankomen doet men in de stad van de grote flessen water die altijd langs het parkoers van de Tour de France in opgeblazen vorm te zien zijn. Vittel is een van de grote sponsoren van de Tour de France en mag eens in de zoveel jaar weer opdraven in La Grande Boucle als er een massasprint gepland staat in het noordwesten van Frankrijk. De Duitse sprinter Marcel Kittel zal in Vittel vast wel willen winnen toch? Misschien zit er dan nog een naamsverandering in voor de Duitser ook.

Beklimmingen

Kilometer 170,5: Col des Trois Fontaines (1,9 kilometer aan 7,4%)

Favorieten

Als we de eerste rit in lijn, die van Düsseldorf naar Luik, spiegelen aan de vierde rit zien we dat deze nog minder reliëf kent dan de tweede etappe gewonnen door Marcel Kittel.

Zoek Kittel ook vandaag in de groene trui!

De Duitser toonde een dermate grote overmacht – zoals we dat in 2013 en 2014 ook van hem gewend waren – dat we niet om de grote beer van Quick-Step Floors heen kunnen. Loopt alles goed, moet de Duitse sprinter opnieuw winnen. Kittel in Vittel, kwam al naar voren in onze Tour-special.

De uitdager die het beste in vorm is heet Arnaud Démare. De Frans kampioen van FDJ werd in Luik tweede, maar reed gister ook nog eens knap naar de zesde stek in Longwy. Kan hij eindelijk eens zijn eerste Tour-etappe winnen?

Krijgt de Frans kampioen in eigen land de handen op elkaar?

Wie minder in vorm steken, zijn Mark Cavendish – net terug van weg geweest – en André Greipel. Toch mag je die twee in een vlakke sprint nooit uitvlakken. Achter deze namen volgt een groot rijtje subfavorieten, waarbij Peter SaganNacer Bouhanni en Sonny Colbrelli de meest in het oog springende namen zijn. 

Vanuit Nederlands oogpunt is het vooral uitkijken naar de sprint van Dylan Groenewegen. Wat kan de Amsterdamse sprintbom tegen de wereldtop?

Uit hoop op een verrassing tipt Wieler Revue vandaag Groenewegen als winnaar. 

Prijsvraag

Denk jij te weten wie de rit wint? Reageer dan op dit bericht op onze Facebook-pagina, of via Twitter! Onder de goede voorspellers wordt een shirt van CyclingLifestyle.nl verloot! 

Foto’s: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Waarom rijden Puck Pieterse en Fem van Empel ‘maar’ één cross per weekend? Ze leggen het uit

Puck Pieterse won de afgelopen twee moddercrossen (Overijse en Hulst) in het kader van...

Video | Glad, gladder, gladst: massale glijpartij vrouwenveldrijdsters in Hulst

Door de vele regen die gisteren tijdens en voor de Wereldbekercross van Hulst viel...

Strava laat zien: Mathieu van der Poel viert winst in Hulst met… een rondje heel hard rennen!

Dat wielrenners, en dan met name veldrijders, hardlopen is geen nieuws meer. Wout van...

6 Best wel rare dingen die wij wielrenners normaal gedrag vinden

Rare jongens zijn wij eigenlijk als je alles hieronder in ogenschouw neemt...

Meer zoals dit

Wat Van der Poel liet zien beviel Adrie: ‘Wat me opviel, is dat hij twee tanden groter kan rijden dan voorgaande jaren’

In gesprek met WielerFlits blikte Adrie terug op de rentree van Van der Poel....

Mathieu van der Poel blij maar kritisch: ‘Technisch maakte ik veel fouten, maar ben heel blij met mijn vorm’

Mathieu van der Poel startte in Hulst weliswaar op de vierde rij, maar al...

Mathieu van der Poel luistert rentree in wereldbeker Hulst op met dominante overwinning

De ogen in Hulst waren zonder meer gericht op Mathieu van der Poel. De...