Ronde van Oostenrijk: Viviani wint sprintersbal

De renner van Team Sky was de snelste in een massasprint

Ronde van Oostenrijk: Viviani wint sprintersbal

Elia Viviani heeft een van de weinige sprinterskansen gegrepen in de voorts bergachtige Ronde van Oostenrijk. Het is de derde overwinning van het seizoen voor de Italiaan. Sep Vanmarcke werd knap tweede.

Vandaag stond er een zeldzame vlakke etappe op het menu in de Ronde van Oostenrijk. De Monichkirchen (12 km aan 3,7% gemiddeld) was de enige noemenswaardige hindernis op weg naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Gatis Smukulis (Marseille Provence Delko KTM) had wel zin in een vroege vlucht en kreeg twee onbekende Oostenrijkers Patrick Gamper en Stephan Rabitsch mee in zijn zog.

De wind kreeg tijdens de etappe vrij spel waardoor het peloton in stukken brak. Op 18 kilometer van de streep had Smukulis genoeg van zijn Oostenrijks gezelschap en ging de ex-renner van Katusha en Astana er alleen vandoor. De Let kreeg een mooie voorgift, maar het volstond niet voor de overwinning. Het peloton kwam terug onder aanvoering van Team Sky en Viviani maakte het mooi af. Sep Vanmarcke is de nieuwe leider in Oostenrijk.

Foto: Cor Vos