Contador: “Er is geen andere manier dan aanvallen”

Alberto Contador verloor kostbare tijd in de openingstijdrit. Er zit nu niets anders op dan aanvallen.

Contador: “Er is geen andere manier dan aanvallen”

Alberto Contador verloor in de tijdrit in Düsseldorf direct zo’n veertig seconden op zijn belangrijkste concurrent Chris Froome. Toch is er volgens de Spanjaard nog geen man overboord. “Ik hoorde dat Alejandro was gevallen en dus besloten we in de bochten voorzichtig te doen.”

Naar eigen zeggen voelde Contador zich wel goed tijdens de tijdrit, maar wilde hij dus geen risico’s nemen. “In de delen waar ik moest ronddraaien voelde ik me goed”, liet El Pistolero Cyclingnews weten. “Hoewel 42 seconden over veertien kilometer veel is, was dit pas het begin. Natuurlijk heeft Froome grote verschillen gemaakt, dus is er nu geen andere manier dan aanvallen. Maar tot de eerste bergetappe en tot we hebben gezien hoe de benen daar zijn, kun je nog niet precies zeggen welke tactiek je moet toepassen.”

Trek-Segafredo heeft het team volledig afgestemd op Contador, die de voorgaande twee Tour de Frances in de eerste week in aanraking kwam met het asfalt. Zelfs sprinter John Degenkolb zal zijn eigen boontjes moeten doppen in de slotfase, want zijn vaste kompaan Koen de Kort heeft als opdracht meegekregen voornamelijk voor de klassementsman te werken.

Wie in ieder geval geen vertrouwen heeft in een goede prestatie van Contador in Frankrijk, is zijn oude baas Oleg Tinkov. De flamboyante Rus laat in een reeks weinig diplomatieke tweets weten dat Contador volgens hem niet meer de kwaliteiten heeft een goed klassement te rijden in de Tour de France. “Als Contador niet crasht, wat al niet makkelijk is voor hem, zal hij buiten de top-6 eindigen”, zei hij nog voor de start.

Foto: Cor Vos