Van Vleuten test haar benen in Giro Rosa: 'Erg blij met overwinning'

Aan het einde van de tweede rit staat van Vleuten op de tweede plaats in het algemeen klassement op 18 seconden van Anna...

Van Vleuten test haar benen in Giro Rosa: 'Erg blij met overwinning'

Annemiek van Vleuten liet er in de tweede rit van de Giro Rosa geen gras over groeien. De 34-jarige kopvrouw van Orica - Scott kwam in Montereale Valcellina als eerste over de finish. De Nederlandse schuift daarnaast op naar de tweede plaats in het algemeen klassement.

Van Vleuten, plaatste op de Forcella di pala Barzana op goed vijfentwintig kilometer van het einde de beslissende demarrage. De Wageningse renster, die onlangs voor de tweede achtereenvolgende keer de Nederlandse tijdrittitel veroverde, kreeg Anna van der Breggen (Boels - Dolmans) en Elisa Longo Borghini mee. Het trio pakte bijna twee minuten op het peloton. In de finishplaats klopte Van Vleuten haar medevluchters in de sprint.

"Vandaag was een perfecte dag om eens te kijken hoe ik ervoor stond", zegt van Vleuten na de huldiging. "Ik wist niet zeker hoe ik ervoor stond omdat ik de laatste weken niet de kans had om mijn benen bergop te testen. Ik ben echt blij met deze overwinning. Het is een teken dat mijn voorbereiding goed is geweest."

Van Vleuten denkt aan meer dan enkel ritzeges in de Italiaanse rittenkoers. "Ik dacht eigenlijk meer aan het klassement dan aan de ritzege vandaag." De roze trui, na de tweede rit om de schouders van Anna van der Breggen, is dus een doel voor de kopvrouw van Orica - Scott. Dankzij de bonificaties kroop Van Vleuten wel dichterbij. Het verschil tussen de twee Nederlandse kemphanen is achttien seconden in het voordeel van Van der Breggen.

Als het aan Van Vleuten ligt komt daar nog wel verandering in. "Ik richt me nu voor het eerst op het algemeen klassement. De meiden ondersteunen me geweldig; het voelt fantastisch om een team om me heen te hebben. Vandaag heb ik laten zien dat dat tot hele mooie dingen kan leiden..." 

Bekijk hieronder de beelden van de tweede etappe!

Foto: Cor Vos