De Kort: 'Alles voor Contador, een beetje voor Degenkolb en nul voor Koen'

De Nederlander stelt zich volledig in dienst van zijn kopmannen.
De Kort: 'Alles voor Contador, een beetje voor Degenkolb en nul voor Koen'

Koen de Kort start alweer aan zijn zesde Tour de France. En ook deze Tour is het recept voor de Nederlander hetzelfde: knechten.

Dat zei de Nederlander voor de start in Düsseldorf tegen Wieler Revue. "Ik hoop dat ik helemaal geen kansen voor mezelf krijg", lacht hij kort voor de verkenning van het parkoers van de individuele tijdrit.

"Want als alles goed gaat, is het héél veel voor Alberto, een beetje voor John en niks voor Koentje", antwoordde De Kort toen hem gevraagd werd of er nog wat voor de Nederlander zelf in zat.

Is het met Contador in de ploeg anders dan met Dumoulin in de Vuelta van 2015?

"Het is helemaal wat anders. Alberto is een vat vol ervaring, hij weet precies wat hij doet en dat wist hij ook al toen ik met hem reed bij Liberty Seguros. Voor Tom was die Vuelta, net als alle jaren dat ik met hem reed, een ontdekkingsreis. Over een aantal jaar zal Tom ook zo in elkaar zitten als Alberto nu."

Maakt Alberto een gestreste indruk of is hij juist rustig?

"Alberto is heel kalm. Maar dat is Alberto altijd, omdat hij precies weet hoe het is om zo'n grote ronde aan te vangen. Gelukkig is mijn rol daarom in deze ploeg ook niet anders dan bij Team Sunweb, ik moet gewoon alles doen voor een resultaat van Alberto."

Foto: Cor Vos 

Laatste nieuws