Lunch: de voorbereiding van LottoNL-Jumbo op de openingstijdrit

LottoNL-Jumbo en tijdrijden wordt een steeds betere relatie. De kleinste details kunnen helpen, getuige de voorbereiding...

Lunch: de voorbereiding van LottoNL-Jumbo op de openingstijdrit

Voor LottoNL-Jumbo ligt er in de tijdrit een prachtige kans om direct de druk van de ketel te halen. Met Primoz Roglic heeft het team een van de topfavorieten in de gelederen, en ook Jos van Emden behoort tot de kanshebbers.

LottoNL-Jumbo is de laatste twee jaar in zijn geheel beter gaan tijdrijden. Koen Bouwman, Roglic, Van Emden en Victor Campenaerts; allemaal hebben ze aangetoond goed tot uitmuntend tegen de klok te kunnen rijden.

Dit seizoen won Campenaerts de chronorace in de Ruta del Sol, Roglic schoot raak in de tijdritten van de Ronde van het Baskenland, Ronde van Romandië en de Ster ZLM Toer. En Van Emden was uiteraard de beste in de slottijdrit van de Giro d’Italia. Bovendien verzekerde George Bennett zich met een uitstekende tijdrit van de eindzege in de Ronde van Californië.

De tijdrit wordt dan ook uiterst serieus genomen door het enige Nederlandse WorldTour-team. Dat valt onder meer af te lezen aan de voorbereiding van vandaag. Van Emden en Roglic bereidden zich vanmorgen voor door de tijdrit te verkennen via een virtual reality-bril. Of was de bril gewoon een voorzorgsmaatregel voor de natte omstandigheden die hen te wachten staat?

Foto: Cor Vos