Eindstreep: Bloemen voor Boels - Dolmans, nieuwe contracten voor Froome en AG2R-trio

Wat gebeurde er vandaag in wielerland? Eindstreep vat het voor je samen.

Eindstreep: Bloemen voor Boels - Dolmans, nieuwe contracten voor Froome en AG2R-trio

Ook op de dag voordat de Tour de France begint is er uiteraard wielernieuws te melden.

Boels - Dolmans opent Giro Rosa

In de opener van de Giro Rosa heeft Boels - Dolmans laten zien dat de wereldkampioensformatie op de ploegentijdrit nog altijd oppermachtig is in deze discipline. Op een parkoers van 11,5 kilometer wordt nummer twee - Team Sunweb - op zestien seconden gereden.

Canuel eerste rozetruidrager

De eerste renster van Boels - Doelmans die over de streep kwam heette Karol-Ann Canuel. De Canadese start in de tweede etappe dan ook in de roze trui. 

Nieuwe contracten voor AG2R-trio

AG2R La Mondiale heeft goed nieuws. Romain Bardet, Pierre Latour en Oliver Naesen breken hun contract open en blijven in ieder geval tot eind 2020.

Ook Froome verlengt

En ook Chris Froome blijft nog tot december 2020 bij zijn huidige ploeg . Dat maakte Team Sky vandaag bekend.

Froome, die al sinds 2010 actief is bij het Britse wielerproject zegt zich thuis te voelen bij de ploeg. "Dit was een gemakkelijke beslissing. Het is altijd een succesvolle samenwerking geweest”, vertelt Froome in het communiqué dat de formatie van Dave Brailsford deed uitgaan.

De dag van morgen

De Tour de France wordt (eindelijk) geopend in Düsseldorf. Een individuele tijdrit wacht er op de heren renners. Wieler Revue doet uiteraard uitgebreid verslag van deze eerste etappe, net zoals van de rest van de Tour de France. Maar we volgen ook de tweede rit van de Giro Rosa.

Foto: Cor Vos