Eindstreep: Porte en Froome verlengen contract, Van Emden niet helemaal fris

De Eindstreep bundelt het belangrijkste wielernieuws van de dag. Met vandaag: Chris Froome, Richie Porte en Jos van Emde...

Eindstreep: Porte en Froome verlengen contract, Van Emden niet helemaal fris
  • Chris Froome Chris Froome
  • Richie Porte Richie Porte

Heeft u een drukke dag gehad en de ontwikkelingen in de wielerwereld niet kunnen volgen? Lees dan de Eindstreep. Met vandaag onder anderen Richie Porte en Chris Froome.

Porte en Froome verlengen contract

De twee grootste favorieten voor de eindzege in de Tour de France hebben aan de vooravond hun contract verlengd. Chris Froome ligt nu tot 2021 vast bij Team Sky, hoeveel jaar Richie Porte nu nog te gaan heeft bij BMC is volgens het beleid van zijn team niet bekendgemaakt. 

Porte over zijn contractverlenging: “Ik heb het heel erg naar mijn zin bij BMC, dus was het een makkelijke keuze voor me om mijn contract te verlengen. We staan aan de vooravond van een van de grootste races van het jaar, en mijn grootste doel van het seizoen. Wat er ook gebeurt de komende drie weken, ik kijk ernaar uit om het BMC-shirt te blijven dragen.”

Froome over zijn contractverlenging: “We zitten in de afrondende fase. Ik voel me goed bij Sky. Ik ben ervan overtuigd dat ik met de acht mannen naast mij een heel sterk team rond mij heb. Van alle klassementsrenners heb ik denk ik het beste team, zeker in de bergen.”  

Nieuwe tenues voor Trek-Segafredo en Team Katusha Alpecin

Het is inmiddels gemeengoed in de wielerwereld om het tenue aan te passen voorafgaand aan de Tour de France. In een eerder stadium deed Team Sky het al en nu hebben ook Trek-Segafredo en Team Katusha Alpecin een nieuw outfit onthuld. Hieronder het resultaat:

Van Emden niet helemaal fris voor de proloog

Jos van Emden heeft misschien wel de kans van zijn leven om de gele trui te pakken. In Düsseldorf is er een ideaal parkoers voor hem uitgestippeld. Maar de Schiedammer is niet helemaal fris. Tegenover het Algemeen Dagblad legt hij uit hoe dat komt: 

Het goede gevoel na de Giro ontbreekt, maar toch blijft hij geloven in het geel. “Veertien kilometer is een mooie afstand”, laat de tijdrijder weten. “Het zou heel goed kunnen dat het wel lukt, maar ik weet ook dat ik het de afgelopen weken een beetje verkeerd heb aangepakt.”

Van Emden doelt op het feit dat hij direct na de Giro het trainen weer heeft opgepakt, terwijl hij eigenlijk zijn rust had moeten pakken. Mede daardoor loopt Van Emden niet over van vertrouwen. “Ik voel me niet heel fris.”

Foto's: Cor Vos