Porte blijft verbonden aan BMC

Richie Porte zal ook de komende jaren in dienst rijden van BMC. Hij heeft zijn contract verlengd.

Porte blijft verbonden aan BMC
  • Richie Porte Richie Porte

Richie Porte zal ook na 2017 in dienst blijven van BMC. Dat maakte algemeen manager Jim Ochowicz vandaag bekend op de persconferentie voorafgaand aan de Tour de France. “Het was een natuurlijke beslissing voor me om te verlengen bij het team”, aldus Porte. 

De Australiër voegde zich vorig seizoen bij het Amerikaanse team, na een jarenlang dienstverband bij Team Sky. In de Tour de France van 2016 finishte hij als vijfde. Daar zal hij dit jaar niet tevreden mee zijn, want Porte geldt als een van de topfavorieten voor de gele trui. Ochowicz: “Richies resultaten spreken voor zich en zijn in lijn met de doelen van het team. In slechts een jaar is Richie een onaangetast deel geworden van de organisatie en het is een genoegen om zijn contract te verlengen.”

Ook voor de hoofdrolspeler zelf was het verlengen van zijn contract een makkelijke beslissing. “Ik heb het heel erg naar mijn zin bij BMC, dus was het een normale keuze voor me om mijn contract te verlengen. We staan aan de vooravond van een van de grootste races van het jaar, en mijn grootste doel van het seizoen. Wat er ook gebeurt de komende drie weken, ik kijk ernaar uit om het BMC-shirt te blijven dragen.” Zoals het beleid betaamt, maakte BMC niet bekend tot wanneer Porte nu vastligt.

Foto: Cor Vos