Armstrong maakt korte metten met hypocriete ASO

Lance Armstrong en de ASO zullen geen vrienden meer worden, dat blijkt wel uit de reactie van de Texaan op het nieuws da...

Armstrong maakt korte metten met hypocriete ASO

Lance Armstrong en Tourorganisatie ASO zullen geen vrienden meer worden. De Amerikaan heeft hard uitgehaald naar het volgens hem hypocriete gedrag van de Fransen omtrent het niet inviteren van Jan Ullrich.

Eerder deze week maakte Andreas Klöden, oud-teamgenoot van Ullrich, bekend dat Der Jan niet is uitgenodigd voor de Tourstart in Düsseldorf. Klöden, in 2004 en 2006 tweede, tegen de Frankfurter Allgemeine: “Jan is uitgenodigd in Bocholt, waar hij een liefdadigheidswedstrijd bijwoont voor de twintigste verjaardag van zijn Tourzege. Ik ben ook niet uitgenodigd voor de start, maar ik ga wel naar Düsseldorf.”

Het besluit van de organisatie was tegen het zere been van Armstrong. De Texaan verwijt de ASO hypocrisie en laat dat op Twitter in duidelijke bewoordingen weten. “De rode loper uitrollen voor Laurent Jalabert, Richard Virenque en Bernard Hinault (en vele anderen) en nu Jan niet uitnodigen? Pfff. Fuck ASO.”

Foto: Cor Vos