Retro: Groenewegen wordt Nederlands kampioen op Goeree-Overflakkee

Vandaag één jaar geleden werd Dylan Groenewegen Nederlands kampioen.

Retro: Groenewegen wordt Nederlands kampioen op Goeree-Overflakkee
  • Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Het is vandaag exact één jaar geleden dat Dylan Groenewegen de Nederlandse titel pakte na een sterke eindsprint op Goeree-Overflakkee.

Op een geheel vlak parkoers ten zuiden van Rotterdam reed op 70 kilometer van de streep een omvangrijke kopgroep weg. Daarbij enkele mooie namen als Moreno Hofland, Ramon Sinkeldam en Johnny Hoogerland. De samenwerking liep vooraan echter spaak, waardoor de kopgroep op 41 kilometer van de streep gegrepen werd. Er moesten dan nog drie plaatselijke omlopen van circa 14 kilometer op en rond de Brouwersdam verreden worden.

Tankink zorgt ongewild voor paniek

LottoNL-Jumbo had zijn zinnen gezet op een sprint met Dylan Groenewegen en hield het tempo in het peloton strak. Onder impuls van het hoge tempo en enkele demarrages viel het peloton meerdere keren in stukken. Op iets meer dan één ronde van het einde viel Bram Tankink aan om zijn ploeggenoten van LottoNL-Jumbo in de spreekwoordelijke zetel te zetten. Het tegengestelde gebeurde want Tankink kreeg Boy van Poppel, Huub Duijn en Mathieu Van der Poel mee in zijn zog. De Tank kreeg vervolgens de opdracht om af te stoppen en LottoNL-Jumbo moest aan het werk in het peloton. De vier werden alsnog gegrepen en in de eindsprint stond er geen maat op Groenewegen. 

Foto: Cor Vos