Chantal Blaak komt solo aan in 's-Heerenberg

De Boels-Dolmans-renster is Nederlands Kampioene.

Chantal Blaak komt solo aan in 's-Heerenberg

Chantal Blaak (Boels-Dolmans) heeft het NK bij de vrouwen gewonnen. De 27-jarige renster sprong twee kilometer voor de meet weg uit de kopgroep en kwam solo aan in 's-Heerenberg. 

Chantal Blaak maakte deel uit van een vijfkoppige kopgroep. Daarbij ook Anouk Koster, Floortje Mackaij, Aafke Soet en Minke Slingerland. Het peloton liet hen niet al te ver wegrijden; ze kwamen maximaal drie minuten voorop te liggen.

Op de Peeskesberg in de een na laatste ronde demarreerde Ellen van Dijk. Dat bleek reden voor een shifting, want onder meer Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen reageerden. Zij konden echter niet bij de kopgroep aansluiten. De achterstand op de vijf koplopers groeide opnieuw. 

In de laatste ronde viel het peloton volledig stil en was al snel duidelijk dat de kopgroep zou gaan strijden om de winst. Chantal Blaak pakte het slim aan door twee kilometer voor het einde een snok eraan te geven. Ze bleef vooruit en kwam solo aan in het Montferland. Anouska Koster won de sprint om de tweede plek.