HomeNieuwsEindstreep: Froome vs. Quintana plus Tour-selecties

Eindstreep: Froome vs. Quintana plus Tour-selecties

Het belangrijkste wielernieuws van deze dag.

De Eindstreep brengt weer netjes het belangrijkste wielernieuws bij elkaar.

Met vandaag in de spotlights:

Sky: ‘Froome wilde zich niet met selectiebeslissing Poels bemoeien’

Chris Froome speelde geen rol in de beslissing of Wout Poels deel uit zou maken van de Tour-selectie van Team Sky. Dat zei Servais Knaven, ploegleider bij de Britse ploeg, tegen De Telegraaf. “Wout behoort tot de pure klimmers en we hoopten dat hij van waarde zou kunnen zijn in de laatste week. Maar we hebben geen zekerheid en denken die wat meer te hebben met Mikel Landa en Mikel Nieve.”

Poels speelde de afgelopen twee Tours een belangrijke rol in de Tourzeges van Froome. Door rustig aan te doen in de eerste twee weken kon hij relatief fris bij de beste klimmers horen in de slotweek. Toch ontbreekt hij: “Een besluit van meerdere mensen bij ons”, gaat Knaven verder. “Ook Chris vroegen we om zijn mening. Maar hij vond het té moeilijk om te oordelen, omdat het over een vriend van hem ging.”

Froome: ‘Parkoers Tour ligt me niet’

Chris Froome staat voor een belangrijke opgave: het winnen van zijn vierde Tour de France. Ligt het parkoers de Brit goed? “Niet per se. Weinig aankomsten bergop en weinig tijdritkilometers, dat ligt me niet zo. Maar het wordt een stuk spannender voor de fans. Ik moet bereid zijn ieder risico te nemen om van iedere situatie gebruik te maken voor Tour-winst.”

Vorig jaar deed de Brit dat in de afdaling van de Col du Peyresourde en in de waaieretappe met Peter Sagan. “Het is leuk en brengt leven in de brouwerij”, lacht Froome. “Ook in deze Tour kunnen die dingen gebeuren, aangezien het niet wordt beslist in één etappe. Het gaat niet om hoe je wint, maar of je wint.”

Unzué: ‘Quintana is kopman in Frankrijk, Valverde voor Vuelta’

Eusebio Unzué, hoofd van de ploegleiders bij Movistar Team is duidelijk: Nairo Quintana is de absolute kopman in de Tour de France. Dat vertelde de Spanjaard aan Cyclingnews. “Ik heb aan Alejandro Valverde gevraagd of hij dezelfde vorm als altijd in de Tour wil aanspreken, om zo de beste knecht voor Nairo te zijn. In de Vuelta a España staat alles in het teken van Alejandro.”

In 2015 stonden zowel Quintana als Valverde op het podium, maar was er achteraf het gevoel dat Quintana had kunnen winnen als hij minder rekening had gehouden met de Spaanse medekopman. In de strijd tegen Froome kan dat niet, zegt Unzué. “Hij is al jaren de toprenner onder de grote ronderenners.”

Er zijn geen vraagtekens bij de vorm van de Colombiaanse kopman, stelt Unzué. “We hopen gewoon dat hij goed is hersteld van de Giro d’Italia. Hij is een geweldige grote ronderenner. Hij wint ze, hij staat bijna nooit buiten het podium. Dat moet goed komen.”

Selecties Trek-Segafredo en Orica-Scott voor Tour rond

Koen de Kort en Bauke Mollema rijden allebei de Tour de France voor Trek-Segafredo. De Amerikaanse ploeg maakte op Twitter op geheel eigen wijze de Tour-selectie bekend. Eén voor één werden de renners voorgesteld, wat zoals gewoonlijk tot veel interactie met de Amerikaanse Twitter-achterban leidde.

Fans van de ploeg mochten de renners die de Tour rijden bekend maken. Daarbij dus de namen van De Kort en Mollema, met Alberto Contador als grote kopman van de ploeg. Voor de sprints wordt John Degenkolb uitgespeeld. 

Esteban Chaves en Simon Yates weten welke renners hen vergezellen tijdens de Tour de France. De Australische ploeg maakte haar sterke Tour-selectie bekend in een persbericht. De focus blijft op het algemeen klassement, met de Colombiaan en Brit als voornaamste mannen voor een top tien-notering. 

“We hebben het hele jaar de focus gehad op een klassement in de Tour de France”, vertelt ploegleider Matthew White. “De voorbereiding van Esteban werd wat onderbroken door een knieblessure. Maar we gaan nog steeds naar de Tour om hem en Simon te ondersteunen. Die kan voor de witte trui gaan.”

Met Michael Albasini, Luke Durbridge, Matthew Hayman, Damien Howson, Daryl Impey, Jens Keukeleire en Roman Kreuziger heeft de Orica-ploeg een sterke selectie voor La Grande Boucle.

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

📸 Heerlijk! Eli Iserbyt heeft zelfspot en ziet dat Boonen Benen hem niet passen…

Het crossseizoen zit er alweer eventjes op, maar dat wil niet zeggen dat Belgisch...

‘Tour is nu de ideale voorbereiding voor Wout van Aert op de Olympische Spelen’

Z'n voorjaar was in één klap weg. In de gevaarlijke afdaling richting de Kanarieberg...

Manager SD Worx: ‘Deden Vollering beste aanbod in het vrouwenwielrennen ooit’

Woensdag tijdens Dwars Door Vlaanderen bracht SD Worx-Protime naar buiten dat Demi Vollering vertrekt...

Mathieu van der Poel kan zich zondag in uniek monumentenrijtje rijden

Na een lange solo in de E3 Saxo Classic waarbij hij Wout van Aert...

Meer zoals dit

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...