Reportage Tourspecial: In het spoor van Lotto-Jumbo

De grote reportage uit de Tourspecial.

Reportage Tourspecial: In het spoor van Lotto-Jumbo

In het spoor van Lotto-Jumbo

Na een slecht klassiekerseizoen hoopt LottoNL-Jumbo te scoren in de Tour. Wieler Revue zakt af naar de Ronde van Romandië in het spoor van de ploeg om te zien of ze die ambities ook kunnen waarmaken.

Tekst: Willem Sipkema

Beeld: Ruben Eshuis

Nee, van paniek is nog geen sprake bij Lotto-Jumbo. Na een, volgens velen, desastreus verlopen klassiek voorjaar moet het vlaggenschip van het Nederlandse wielrennen het seizoen eerst redden in de

Giro d’Italia en daarna in de Tour de France. De ploeg kan ook niet anders, als je ziet hoe marginaal de rol van de enige Nederlandse WorldTour-ploeg in de voorjaarsklassiekers was.

Ik zak samen met Ellis, de pr-dame van de ploeg, af naar het Franstalige deel van Zwitserland waar de Ronde van Romandië wordt verreden. In die rittenkoers stomen kopmannen Primoz Roglic en Robert Gesink zich klaar voor de Tour.

Ik sta aan de start van de proloog in Aigle, niet ver van het hoofdkwartier van de internationale wielerbond UCI. Ik had, net als mijn meegereisde fotograaf, gehoopt op betere weersomstandigheden. In dit gebied

rond het Meer van Genève zijn normaal gesproken duizenden Nederlanders op vakantie, maar de weergoden zijn hen en het peloton overduidelijk niet goed gezind.

De schrik zit er bij de andere renners van de ploeg goed in en ploegleider Grischa Niermann neemt zijn kopman Roglic even apart. “You can’t take too many risks today! You can’t win the race here, but you can lose it.” Robert Gesink begint ondertussen aan zijn warming-up voor de tijdrit en laat zich op het eerste gezicht niet gek maken door het slechte weer. Gesink: “Had ik maar een vak moeten leren!”

Wil je meer?

Meer lezen van deze reportage over Team LottoNL-Jumbo? Koop dan nu onze Tourspecial. Hij ligt in de winkels en is online te bestellen via deze link!

Veel leesplezier!

Foto: Wieler Revue Tourspecial 2017