Froome: 'Ik moet bereid zijn op elk moment risico te nemen om de Tour te winnen'

De Brit sprak in aanloop naar de Tour de France.

Froome: 'Ik moet bereid zijn op elk moment risico te nemen om de Tour te winnen'

Chris Froome staat voor een belangrijke opgave: het winnen van zijn vierde Tour de France.

Het zou een goedmaker zijn voor een tot nu toe slecht seizoen. "Ik zou het ongelooflijk mooi vinden", stelt hij in een persbericht van Team Sky. "Iedere Tourzege is zo uniek. Ik wil bij de jongens horen die echt veel Tours wonnen. Zij worden gezien als Tour-historie. Ik wil daarbij horen."

Ligt het parkoers de Brit goed? "Niet per se. Weinig aankomsten bergop en weinig tijdritkilometers, dat ligt me niet zo. Maar het wordt een stuk spannender voor de fans. Ik moet bereid zijn ieder risico te nemen om van iedere situatie gebruik te maken voor Tour-winst."

Vorig jaar deed de Brit dat in de afdaling van de Col du Peyresourde en in de waaieretappe met Peter Sagan. "Het is leuk en brengt leven in de brouwerij", lacht Froome. "Ook in deze Tour kunnen die dingen gebeuren, aangezien het niet wordt beslist in één etappe. Het gaat niet om hoe je wint, maar of je wint."

De etappes naar Chambéry en de Izoard zijn voor de drievoudig Tourwinnaar de sleuteletappes en Richie Porte, Romain Bardet, Nairo Quintana en Alberto Contador de grote concurrenten. "Het parkoers moet met name Bardet heel goed liggen. Nairo zegt altijd dat hij beter is in de tweede grote ronde die hij in een jaar rijdt en Richie heeft al jaren het potentieel om de Tour de France te winnen."

Foto: Team Sky