Eindstreep: Poels niet in Tour de France, Porte en Team LottoNL-Jumbo wel

De selecties voor de Tour waren het belangrijkste nieuws van de dag.

Eindstreep: Poels niet in Tour de France, Porte en Team LottoNL-Jumbo wel

Het belangrijkste nieuws van de dag: daarvoor hebben we de Eindstreep!

Met vandaag als leesvoer:

Poels niet naar Tour de France

Geen Wout Poels in de aankomende Tour de France. De meesterknecht van Chris Froome, met een belangrijk aandeel de laatste twee jaar in de Tourzeges van de Brit, werd niet op tijd fit genoeg bevonden door Team Sky.

De Britse formatie maakte haar Tour-selectie bekend via Twitter. Naast drievoudig Tourwinnaar Froome, die in juli voor zijn vierde eindzege gaat in Frankrijk, komt een groot scala aan klimmers aan de start in Düsseldorf.

Vasil Kiryienka, Christian Knees en Luke Rowe zullen op het vlakke de Brit uit de wind moeten houden, bergop kan Froome rekenen op Sergio Henao, Michal Kwiatkowski, Mikel Landa, Mikel Nieve en Geraint Thomas.

Porte kent ploeggenoten voor Tour

Richie Porte weet welke acht renners hem ondersteunen in zijn grote doel om de Tour de France van 2017 te winnen. Dat maakte BMC Racing Team, de Amerikaanse ploeg van Porte, bekend in een persbericht. Met Damiano Caruso, Alessandro De Marchi, Amaël Moinard, Nicolas Roche en Greg van Avermaet kan de Australiër rekenen op genoeg steun bergop. Ook gaan Stefan Küng, Michael Schär en Danilo Wyss mee.

Porte deed dit jaar al veel ervaring op in de gele trui.

Volgens ploegleider Fabio Baldato is het podium in Parijs de doelstelling. "Dat zou een geweldig resultaat zijn", legt de Italiaan uit in het persbericht. "Maar natuurlijk doen we er alles aan om de gele trui te hebben in Parijs. We gaan all in voor Richie."

Vijf Nederlanders naar Düsseldorf voor Team LottoNL-Jumbo

Team LottoNL-Jumbo heeft de selectie voor de Tour de France rond. In die selectie zitten vijf Nederlanders, meldt Telesport. Naast Robert Gesink en Dylan Groenewegen, die al lange tijd vast stonden voor de belangrijkste rittenkoers van het jaar, zijn Tom Leezer, Timo Roosen en Jos van Emden van de partij. 

Vooral de keuze voor Van Emden is een opmerkelijke, aangezien de Zuid-Hollander ook de Giro d'Italia reed. Het succes in de slottijdrit naar Milaan heeft Team LottoNL-Jumbo echter hoop gegeven op nog een tijdritzege, namelijk in Düsseldorf.

Mocht Van Emden daar niet in slagen, heeft men met Primoz Roglic een andere topfavoriet voor die klokproef. Ook staan Paul Martens en Robert Wagner in dienst van sprinter Groenewegen aan het vertrek. De kiwi-klimmer George Bennett gaat voor ritwinst in bergetappes.

Lammertink staat voor Tour-debuut

Maurits Lammertink maakt volgende week zaterdag zijn debuut in de Tour de France. De Nederlander van Team Katusha Alpecin is een onderdeel van de negenkoppige selectie voor La Grande Boucle, dat maakte de Zwitserse ploeg bekend in een persbericht.

De kopmannen van de ploeg zijn Tony Martin voor de tijdritten en Alexander Kristoff voor de sprintetappes. Met Reto Hollenstein, Nils Politt, Rick Zabel en Marco Haller heeft de Noor een goede sprinttrein tot zijn beschikking. De selectie wordt aangevuld door de klimmers Robert Kiserlovski en Tiago Machado.

Küng, Lampaert, Latour en Ludvigsson nationale tijdritdriekleur

De week van de nationale kampioenschappen, dus nieuwe kampioenen. In de tijdrit wel te verstaan. In Zwitserland won Stefan Küng met overmacht, waar de voorsprong voor winnaars Yves Lampaert (België), Pierre-Roger Latour (Frankrijk) en Tobias Ludvigsson (Zweden) minder groot was.

Foto: Cor Vos