HomeNieuwsEindstreep: Bennett in de Tour, Spaanse renners misschien niet op WK

Eindstreep: Bennett in de Tour, Spaanse renners misschien niet op WK

Het belangrijkste nieuws van deze rustige dag.

De Eindstreep brengt ook vandaag het belangrijkste nieuws bij elkaar.

De hoofdpunten:

Bennett met LottoNL-Jumbo naar Tour voor ritwinst

George Bennett gaat in de aankomende Tour de France voor een ritzege. Dat tekende Cyclingnews op uit de mond van de kiwi van Team LottoNL-Jumbo. “Maar dat doet de hele ploeg. Met Dylan Groenewegen gaan we voor een sprintzege, Primoz Roglic wil in de tijdritten en vroege vluchten uithalen. En dan heb je nog Robert Gesink en ik voor de laatste twee weken.”

Toch heeft Bennett in de gaten dat de mogelijkheden voor ritzeges in bergetappes schaars zijn deze editie. “Dus we moeten ontzettend scherp zijn op de belangrijke dagen.” Zijn er ritten die de winnaar van de Ronde van Californië heeft aangestipt? “Etappe 9 naar Chambery lijkt me mooi, maar ik denk dat iedereen dat vindt.”

“De etappe naar de Izoard en de 14-juli etappe naar Foix is kort maar krachtig. Ook de andere etappes in de Pyreneeën en de Alpen liggen me”, analyseert Bennett. “En wellicht moet ik ook in de overgangsritten aan de bak.”

Geen WK voor Spanjaarden die NK niet willen rijden

De Spaanse wielerbond gaat harder optreden naar renners die het nationaal kampioenschap moedwillig mijden. Dat maakte Marca bekend. Renners die het nationaal kampioenschap links laten liggen, mogen ook niet meedoen aan de wereldkampioenschappen. “De renners moeten de Spaanse kampioenschappen waardering geven”, aldus José Luis Cerrón, president van de Spaanse wielerbond.

“Het is niet logisch dat renners het Spaans kampioenschap laten schieten vanwege de Tour de France die een week later begint”, is Cerrón duidelijk. “En zeker niet als je daarna leest dat die renners urenlange trainingen afwerken in de week voor de Tour. Welke training is er nu beter dan de nationale kampioenschappen?”

“Een nationale titel is belangrijk in ieder land”, reageert Cerrón. De RFEC, de Spaanse wielerbond, denkt aan een verplichte deelname aan de kampioenschappen.

Moscon hoeft imago niet opnieuw op te bouwen

Gianni Moscon maakte vorige week zijn comeback na een schorsing van werkgever Team Sky. Die schorsing was opgelegd nadat de Italiaan racistische opmerkingen had gemaakt richting Kévin Réza in de Ronde van Romandië. “Ik heb een schoon geweten”, zegt Moscon tegen La Gazzetta dello Sport. “Ik heb mijn straf geaccepteerd en mijn pauze genomen.”

Heeft hij spijt van zijn daden? “Ik heb niemand vermoord en de beschuldigingen kloppen niet helemaal. Maar ik heb het er liever niet meer over.” Heeft hij nu een slecht imago na de beschuldigingen? “Nee, ik heb altijd veel support gehad van mijn collega’s. Zij wisten dat het een gekke beschuldiging was. Maar ik hoef mijn imago niet opnieuw op te bouwen.”

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Wout van Aert sneert op subtiele wijze naar cameraploegen die aan ziekenhuis bivakeren

Voor wie de voorbije dagen onder een steen geleefd heeft: Wout van Aert is...

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

📸 Heerlijk! Eli Iserbyt heeft zelfspot en ziet dat Boonen Benen hem niet passen…

Het crossseizoen zit er alweer eventjes op, maar dat wil niet zeggen dat Belgisch...

‘Tour is nu de ideale voorbereiding voor Wout van Aert op de Olympische Spelen’

Z'n voorjaar was in één klap weg. In de gevaarlijke afdaling richting de Kanarieberg...

Meer zoals dit

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...