HomeNieuwsEindstreep: Bennett in de Tour, Spaanse renners misschien niet op WK

Eindstreep: Bennett in de Tour, Spaanse renners misschien niet op WK

Het belangrijkste nieuws van deze rustige dag.

De Eindstreep brengt ook vandaag het belangrijkste nieuws bij elkaar.

De hoofdpunten:

Bennett met LottoNL-Jumbo naar Tour voor ritwinst

George Bennett gaat in de aankomende Tour de France voor een ritzege. Dat tekende Cyclingnews op uit de mond van de kiwi van Team LottoNL-Jumbo. “Maar dat doet de hele ploeg. Met Dylan Groenewegen gaan we voor een sprintzege, Primoz Roglic wil in de tijdritten en vroege vluchten uithalen. En dan heb je nog Robert Gesink en ik voor de laatste twee weken.”

Toch heeft Bennett in de gaten dat de mogelijkheden voor ritzeges in bergetappes schaars zijn deze editie. “Dus we moeten ontzettend scherp zijn op de belangrijke dagen.” Zijn er ritten die de winnaar van de Ronde van Californië heeft aangestipt? “Etappe 9 naar Chambery lijkt me mooi, maar ik denk dat iedereen dat vindt.”

“De etappe naar de Izoard en de 14-juli etappe naar Foix is kort maar krachtig. Ook de andere etappes in de Pyreneeën en de Alpen liggen me”, analyseert Bennett. “En wellicht moet ik ook in de overgangsritten aan de bak.”

Geen WK voor Spanjaarden die NK niet willen rijden

De Spaanse wielerbond gaat harder optreden naar renners die het nationaal kampioenschap moedwillig mijden. Dat maakte Marca bekend. Renners die het nationaal kampioenschap links laten liggen, mogen ook niet meedoen aan de wereldkampioenschappen. “De renners moeten de Spaanse kampioenschappen waardering geven”, aldus José Luis Cerrón, president van de Spaanse wielerbond.

“Het is niet logisch dat renners het Spaans kampioenschap laten schieten vanwege de Tour de France die een week later begint”, is Cerrón duidelijk. “En zeker niet als je daarna leest dat die renners urenlange trainingen afwerken in de week voor de Tour. Welke training is er nu beter dan de nationale kampioenschappen?”

“Een nationale titel is belangrijk in ieder land”, reageert Cerrón. De RFEC, de Spaanse wielerbond, denkt aan een verplichte deelname aan de kampioenschappen.

Moscon hoeft imago niet opnieuw op te bouwen

Gianni Moscon maakte vorige week zijn comeback na een schorsing van werkgever Team Sky. Die schorsing was opgelegd nadat de Italiaan racistische opmerkingen had gemaakt richting Kévin Réza in de Ronde van Romandië. “Ik heb een schoon geweten”, zegt Moscon tegen La Gazzetta dello Sport. “Ik heb mijn straf geaccepteerd en mijn pauze genomen.”

Heeft hij spijt van zijn daden? “Ik heb niemand vermoord en de beschuldigingen kloppen niet helemaal. Maar ik heb het er liever niet meer over.” Heeft hij nu een slecht imago na de beschuldigingen? “Nee, ik heb altijd veel support gehad van mijn collega’s. Zij wisten dat het een gekke beschuldiging was. Maar ik hoef mijn imago niet opnieuw op te bouwen.”

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Mathieu van der Poel blikt vooruit: ‘Ik zit liever in een ontsnapping dan in een peloton’

De Tour de France begint morgen met een tijdrit door Kopenhagen. Van der Poel...

De koffer van Martijn Tusveld: ‘Ik heb mijn studieboek psychologie meegenomen’

Nee, Martijn Tusveld is niet iemand die zich een week voor vertrek al druk...

Video | Groenewegen: ‘Ik ben in mijn beste vorm ooit’

Hij heeft dit jaar al een paar keer gewonnen, maar een zege in de...

Meer zoals dit

Mathieu van der Poel blikt vooruit: ‘Ik zit liever in een ontsnapping dan in een peloton’

De Tour de France begint morgen met een tijdrit door Kopenhagen. Van der Poel...

De koffer van Martijn Tusveld: ‘Ik heb mijn studieboek psychologie meegenomen’

Nee, Martijn Tusveld is niet iemand die zich een week voor vertrek al druk...

Update Bahrain Victorious: opnieuw inval in hotel door politie

Bahrain Victorious kreeg vanochtend om 5.30 uur bezoek van de politie in het Deense...