Bennett net als rest Team LottoNL-Jumbo voor ritzeges naar Tour

De Nieuw-Zeelander weet dat er weinig kansen op ritwinst zijn, maar gaat zijn best doen.

Bennett net als rest Team LottoNL-Jumbo voor ritzeges naar Tour

George Bennett gaat in de aankomende Tour de France voor een ritzege.

Dat tekende Cyclingnews op uit de mond van de kiwi van Team LottoNL-Jumbo. "Maar dat doet de hele ploeg. Met Dylan Groenewegen gaan we voor een sprintzege, Primoz Roglic wil in de tijdritten en vroege vluchten uithalen. En dan heb je nog Robert Gesink en ik voor de laatste twee weken."

Toch heeft Bennett in de gaten dat de mogelijkheden voor ritzeges in bergetappes schaars zijn deze editie. "Dus we moeten ontzettend scherp zijn op de belangrijke dagen." Zijn er ritten die de winnaar van de Ronde van Californië heeft aangestipt? "Etappe 9 naar Chambery lijkt me mooi, maar ik denk dat iedereen dat vindt."

"De etappe naar de Izoard en de 14-juli etappe naar Foix is kort maar krachtig. Ook de andere etappes in de Pyreneeën en de Alpen liggen me", analyseert Bennett. "En wellicht moet ik ook in de overgangsritten aan de bak."

Toch verwacht de Nieuw-Zeelander dat er weinig kansen ook door vluchters benut gaan worden. "Er zijn amper mogelijkheden in bergritten, dus de klassementsrenners zullen ook voor die kansen gaan. We moeten geluk hebben, of ontzettend sterk zijn om te overleven."

Foto: Cor Vos