Eindstreep: Team LottoNL-Jumbo tevreden, Poels hoopvol en Westra terug

Nederlands nieuws in de Eindstreep!

Eindstreep: Team LottoNL-Jumbo tevreden, Poels hoopvol en Westra terug

De Eindstreep somt het belangrijkste nieuws van de dag op.

Met vandaag als headlines:

Kamp LottoNL-Jumbo content na podium in Zwitserland

Een derde plaats in de Ronde van Zwitserland was het hoogst haalbare voor Steven Kruijswijk. "Steven reed een goede tijdrit en werd knap zesde", zei ploegleider van dienst Addy Engels in een persbericht van de ploeg. "Alleen Caruso en Spilak eindigden boven Steven. Hetzelfde als met de aankomst op de Tiefenbachferner. Ook toen hoopten we op meer, maar zat het er niet in."

Toch was dat geen uiting van teleurstelling voor Engels. "Natuurlijk wil je het hoogst haalbare. Maar voor we hier naartoe kwamen, wisten we niet hoe goed Steven was. Hij bleek goed te zijn na de eerste aankomst boven. Een derde plaats in een WorldTour-wedstrijd, twee weken nadat je in de Giro uitviel, is een knappe prestatie."

Poels gaat uit van Tourselectie

Wout Poels verwacht op 1 juli aan de start van de Tour de France te staan. Dat zei de Limburger van Team Sky tegen Telesport. Poels maakte vorige week zijn rentree in de Route du Sud, nadat een knieblessure na de Ruta del Sol hem sinds februari uit de roulatie hield.

Maar de Franse rittenkoers reed de Nederlander zonder fysieke ongemakken uit. "Een grote opluchting", aldus Poels. "Zeker omdat ik nu al weken lang geen last meer van mijn knie heb."

Bij Team Sky is nog geen beslissing gemaakt over een deelname van Poels aan de Tour. "Maar ik heb het vertrouwen dat ik erbij zit", gelooft hij zelf in zijn kansen. "De progressie is de laatste tijd duidelijk zichtbaar. En als knecht van Chris Froome hoef ik er de eerste dag nog niet te staan. Het gaat om de laatste week in de Alpen."

Westra keert terug op de fiets

Lieuwe Westra maakt zondag zijn rentree in het wielerpeloton. Dat doet de Fries bij Cycling Team Fryslân, zo meldt die ploeg op Facebook. "Lieuwe Westra komt per direct ons team versterken", klinkt het op de pagina van de Friese wielerformatie.

"Zondag maakt 'Ut Beest' (zoals de bijnaam van Westra luidt) zijn rentree in het peloton tijdens de Zesdaagse van het Noordenveld Westerkwartier. Deze wist hij in 2008 al eens te winnen", zo staat te lezen in de Facebook-update. "Voor Lieuwe, het team, de sponsoren en het Friese wielrennen een mooie opsteker. We gaan er met zijn allen voor zorgen dat Lieuwe weer plezier in het spelletje krijgt", stelt de nieuwe ploeg van de 34-jarige renner.

Foto: Cor Vos