HomeNieuwsEindstreep: Pozzovivo wint in Zwitserland, Groenewegen in Ster ZLM Toer

Eindstreep: Pozzovivo wint in Zwitserland, Groenewegen in Ster ZLM Toer

In de Eindstreep vatten we de wielerdag kort en bondig samen. Met deze keer onder andere: Domenico Pozzovivo, Tom Dumoul...

Eindstreep brengt je een overzicht van het belangrijkste wielernieuws van de dag.

Met vandaag:

Pozzovivo kleurt dag in Ronde van Zwitserland

De kleine Italiaan Domenico Pozzovivo was als enige van de favorieten in staat een gat te slaan op de slotklim. Op de top achterhaalde hij laatste vluchter Michael Woods. De Canadees kon het wiel van de klimmer in de afdaling vervolgens niet houden, waarna hij naar de eerste zege van het jaar kon soleren.

Door de zege neemt hij ook de eerste plaats in het klassement over. Hij staat in dezelfde tijd als landgenoot Damiano Caruso. Steven Kruijswijk (op dertien seconden derde) leek wederom in goeden doen. Weliswaar zakte hij een plek in het klassement, maar de renner LottoNL-Jumbo was een van de sterksten van de groep met favorieten.

De etappe eindigde in de stromende regen
Terwijl het nog zo mooi begonnen was

Tom Dumoulin houdt het voor gezien in Zwitserland

Tom Dumoulin ging niet meer van start in de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland. De winnaar van de Giro d’Italia kampt met dusdanige vermoeidheid dat hij het niet meer zag zitten om door te gaan. Ploegleider Marc Reef: “We hebben geconcludeerd dat het beter is de batterij op te laden voor de nationale kampioenschappen van volgende week.”

De Limburger gaat nog één keer alles uit de kast trekken om zijn nationale titel tijdrijden te verdedigen. Daarna heeft Dumoulin een periode van rust ingelast. Het is hem meer dan gegund na zijn triomftocht door Italië.

Nederlands succes in Ster ZLM Toer 

Het succes voor LottoNL-Jumbo in de Ster ZLM Toer houdt maar niet op. In de proloog snelde Primoz Roglic naar de zege en vandaag spurtte Dylan Groenewegen met speels gemak naar de overwinning. De sprinter ziet de Ster ZLM Toer als laatste test voor de Tour de France. Die test is nu al (deels) geslaagd.

De tweede plek ging naar Max Walscheid, de Duitser van Team Sunweb. Een eervolle vermelding voor Moreno Hofland, want de Nederlander liet ook weer eens zien over snelle benen te beschikken. Hij werd derde in Hoogerheide.

Anders nog iets?

Ja, want ook in Frankrijk en Slovenië werd er vandaag gekoerst. De zege in de Route du Sud ging verrassend naar Julien Loubet, uitkomend voor Armée de Terre. De Fransman maakte deel uit van een vroege kopgroep, samen met Silvan Dillier en Elie Gesbert. Een achtervolgende groep voegde zich nog bij de vlucht van de dag, maar niemand kon Loubet weerhouden naar de zege te soleren.

In Slovenië werd de slotfase ontsierd door een curieuze valpartij. De situatie in Slovenië leek in ieder geval niet al te goed afgezet, want de dranghekken vormden een niet te nemen horde voor een gedeelte van het peloton. Wie er wel zonder schade voorbijkwam? Sam Bennett. De Ier ging met de bloemen lopen. Hij bleef Sonny Colbrelli en Luka Mezgec voor.

Team Sunweb openbaart voorselectie voor Tour de France

Elke wielerliefhebber kijkt er naar uit; het bekendmaken van de selecties voor de Tour de France. Team Sunweb geeft alvast een tipje van de sluier, want de Duitse formatie onthulde een dertienkoppige voorselectie. Twee man zijn daaruit al zeker van hun plaats: kopman Michael Matthews en meesterknecht Nikias Arndt.

Liefst zes Nederlanders mogen hopen op de drieweekse expeditie door Duitsland, België en Frankrijk, namelijk Ramon Sinkeldam, Laurens ten Dam, Tom Stamsnijder, Roy Curvers, Mike Teunissen en Albert Timmer. Team Sunweb gaat op zoek naar ritzeges, in de spurt met Matthews, en in het midden- en hooggebergte door aan te vallen. Dat belooft wat! 

Foto: Cor Vos 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Mathieu van der Poel bevestigt deelname aan wereldbeker mountainbike in Valkenburg

Sinds de olympische spelen in Tokyo reed Van der Poel niet meer op de...

Wat Van der Poel liet zien beviel Adrie: ‘Wat me opviel, is dat hij twee tanden groter kan rijden dan voorgaande jaren’

In gesprek met WielerFlits blikte Adrie terug op de rentree van Van der Poel....

Iserbyt lachend: ‘Toen Van der Poel me in de eerste ronde voorbijreed, dacht ik dat hij een minuut zou wegrijden”

Eli Iserbyt zakte halfweg koers vrij ver weg, maar in de slotfase wist hij...

Mathieu van der Poel blij maar kritisch: ‘Technisch maakte ik veel fouten, maar ben heel blij met mijn vorm’

Mathieu van der Poel startte in Hulst weliswaar op de vierde rij, maar al...

Meer zoals dit

Wat Van der Poel liet zien beviel Adrie: ‘Wat me opviel, is dat hij twee tanden groter kan rijden dan voorgaande jaren’

In gesprek met WielerFlits blikte Adrie terug op de rentree van Van der Poel....

Mathieu van der Poel blij maar kritisch: ‘Technisch maakte ik veel fouten, maar ben heel blij met mijn vorm’

Mathieu van der Poel startte in Hulst weliswaar op de vierde rij, maar al...

Mathieu van der Poel luistert rentree in wereldbeker Hulst op met dominante overwinning

De ogen in Hulst waren zonder meer gericht op Mathieu van der Poel. De...