HomeNieuwsEindstreep: Opnieuw winst voor Roglic, Sagan pakt eindelijk zege in Zwitserland

Eindstreep: Opnieuw winst voor Roglic, Sagan pakt eindelijk zege in Zwitserland

Deze dag had ook een zwart kantje door het spijtige overlijden van Hein Verbruggen (75).

Eindstreep brengt je een overzicht van het belangrijkste wielernieuws van de dag.

Met vandaag:

Voormalig UCI-voorzitter Verbruggen verliest strijd tegen leukemie

Voormalig UCI-voorzitter Hein Verbruggen is op 75-jarige leeftijd overleden na een ongelijke strijd tegen leukemie.
Verbruggen werd geboren in Helmond en werkte aanvankelijk in het bedrijfsleven. In 1979 rolde hij de wielerwereld binnen en bekleedde hij verschillende bestuursfuncties. In 1991 werd hij de machtigste man van het wielrennen als voorzitter van de UCI. Hij zou die functie tot 2005 uitoefenen. Onder het bewind van Verbruggen kwam de ProTour (huidige WorldTour red.) tot stand. Verder zorgde hij er ook voor dat profwielrenners hun opwachting mochten maken op de Olympische Spelen.

Verbruggen kwam gedurende zijn loopbaan ook meermaals in een slecht daglicht. De Nederlander kwam in opspraak bij de dopingschandalen rond Festina en Lance Armstrong. Verbruggen zou het dopinggebruik van die laatste toegedekt hebben in ruil voor een geldsom.

Sagan pakt zege in Ronde van Zwitserland

Peter Sagan heeft de vijfde etappe in de ronde van Zwitserland gewonnen. De Slowaak won de massasprint in de straten van Cevio. Michael Albasini werd tweede, Matteo Trentin vervolledigde het podium.

Een nerveuze beginfase kenmerkte deze vijfde etappe. Het duurde meer dan zeventig kilometer vooraleer zes renners een vrijgeleide kregen van het peloton. Met de finish in zicht voerde het peloton het tempo op en werd het duidelijk dat een massasprint moeilijk te vermijden viel. Op een (flauwe) aanval  van Lars Boom na kwam het peloton niet in de problemen en werden de laatste vluchters gegrepen. In een chaotische sprint profiteerde Peter Sagan van een aarzeling om aan te zetten en niemand zag de renner van Bora-Hansgrohe nog terug. De wereldkampioen haalde het met grote voorsprong op Michael Albasini en Matteo Trentin. Damiano Caruso blijft leider.

De zege van Sagan zorgde voor een leuke statistiek: het is het zevende jaar op rij dat Sagan minstens één rit wint in de Ronde van Zwitserland.

Miguel Angel Lopez moet opgeven na zware val

Niet alleen goed nieuws uit de Ronde van Zwitserland. Miguel Angel Lopez kwam zwaar ten val en moest opgeven. 2017 is voorlopig niet het jaar van Miguel Angel Lopez. De renner van Astana had nog maar net zijn comeback gemaakt na een scheenbeenbreuk die hij hem zes maanden uit competitie hield.

Over de toestand van Lopez is er tot op heden niets bekend. Zijn team Astana meldde dat haar renner werd afgevoerd naar het ziekenhuis voor een medische controle.

Roglic wint proloog Ster ZLM Toer

Primoz Roglic heeft opnieuw raak geschoten. Het Sloveense goudhaantje van LottoNL-Jumbo was in de proloog van de Ster ZLM Toer drie seconden sneller dan Marcel Kittel.

Marcel Kittel zat bijna heel de tijdrit in de hot seat. De ontgoocheling bij de Duitser van Quick-Step Floors was dan ook groot toen Roglic in extremis drie seconden sneller reed. Roglič werkte de 7,5 kilometer af in een snelheid van 55,8 kilometer per uur. De jonge Duitser Maximilian Schachmann (Quick-Step Floors) werd knap derde.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Visma | Lease a Bike staat stil bij situatie Van Aert: ‘Een diepe buiging voor onze Wout!’

Het wielervoorjaar 2024 werd gisteren in Dwars Door Vlaanderen helaas – bijna letterlijk –...

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...

Thijs Zonneveld over Van Aert: ‘Ook van veel Nederlanders gehoord dat ze het Van Aert gunden, ik vind het zo verdrietig voor hem’

De kopman van Team Visma | Lease a Bike brak meerdere ribben, zijn sleutelbeen...

Jan Bakelants pleit voor maatregelen na val Dwars Door Vlaanderen: ‘Soort airbag die in je rug zit’

Het wielervoorjaar 2024 werd gisteren in Dwars Door Vlaanderen helaas – bijna letterlijk –...

Meer zoals dit

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...

Thijs Zonneveld over Van Aert: ‘Ook van veel Nederlanders gehoord dat ze het Van Aert gunden, ik vind het zo verdrietig voor hem’

De kopman van Team Visma | Lease a Bike brak meerdere ribben, zijn sleutelbeen...

Bizar! Amaury Capiot brak 2 weken terug sleutelbeen, maar koerst alweer: ‘Vanuit de ploeg druk om te starten’

In de sprint van de Bredene Koksijde Classic kwam de Belg ten val en...