Ronde van Zwitserland: Sagan heeft etappezege beet

De wereldkampioen haalde het makkelijk in een massasprint.

Ronde van Zwitserland: Sagan heeft etappezege beet

Peter Sagan heeft de vijfde etappe in de ronde van Zwitserland gewonnen. De Slowaak won de massasprint in de straten van Cevio. Michael Albasini werd tweede, Matteo Trentin vervolledigde het podium.

Een nerveuze beginfase kenmerkte deze vijfde etappe. Het duurde meer dan zeventig kilometer vooraleer zes renners een vrijgeleide kregen van het peloton. Benjamin King, Aman Kamisjev, Lars-Petter Nordhaug, Jesper Asselman, Sam Bewley en Jelle Wallays waren de gelukkigen. De zes verzamelden een maximale voorsprong van zes minuten.

Zware valpartij Miguel Angel Lopez

Het peloton liet echter niet begaan en hield de vluchters binnen schot. Al was er wel even opschudding na de val van Miguel Angel Lopez. De titelverdediger kwam samen met een renner van Aqua Blue Sport zwaar ten val en moest opgeven. Pech voor de Colombiaan die in november al langdurig aan de kant stond na een scheenbeenbreuk en net zijn comeback had gemaakt.

Met de finish in zicht voerde het peloton het tempo op en werd het duidelijk dat een massasprint moeilijk te vermijden viel. Of toch? De weergoden deden ook hun zegje en trakteerden de renners op een flinke regenbui.

Flauwe aanval Boom, Sagan oppermachtig

Op een (flauwe) aanval  van Lars Boom na kwam het peloton niet in de problemen en werden de laatste vluchters gegrepen. In een chaotische sprint profiteerde Peter Sagan van een aarzeling om aan te zetten en niemand zag de renner van Bora-Hansgrohe nog terug. De wereldkampioen haalde het met grote voorsprong op Michael Albasini en Matteo Trentin. Damiano Caruso blijft leider. Morgen staat er een bergetappe op het menu in Zwitserland.