HomeNieuwsEindstreep: Warbasse overleeft Zwitserse bergen, slecht nieuws voor Vos

Eindstreep: Warbasse overleeft Zwitserse bergen, slecht nieuws voor Vos

Het belangrijkste wielernieuws van de dag.

De Eindstreep brengt het belangrijkste wielernieuws van de dag samen.

Met vandaag op een rij:

Warbasse boekt eerste profzege in Zwitserland

Larry Warbasse zegevierde in de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland. In Villars-sur-Orlon rondde de Amerikaan van Aqua Blue Sport als eerste de meet. Damiano Caruso is de nieuwe leider.

Na drie etappes ging Michael Matthews aan de leiding in de Zwitserse WorldTour-koers. De Australiër eindigde kort in de proloog en kon door de bonificaties na zijn etappezege in Bern het geel om zijn schouders hijsen.

De vierde rit toog van de Zwitserse bondsstad naar Villars-sur-Orlon, waar een aankomst bergop gepland lag. Onderweg was de Col des Mosses de enige hindernis. Reden genoeg voor vier renners om de aanval op te zoeken. 

Net als tijdens de eerste rit in lijn was Nick van der Lijke van Roompot-Nederlandse Loterij aanwezig vooraan. Hij kreeg met Lars Boom van Team LottoNL-Jumbo een landgenoot mee en met Antoine Duchesne (Direct Énergie) en Larry Warbasse (Aqua Blue Sport) twee goed bergop rijdende vluchtmakkers.

Op weg naar Villars-sur-Ollon kregen Boom en Duchesne het lastig. Ook Van der Lijke was er snel aan voor de moeite, waarna Warbasse solo op weg naar de zege ging. In het peloton ging de gashendel open en was Tom Dumoulin een van de eerste ‘slachtoffers’ van dit tempo. De Giro-winnaar kon begrijpelijk niet mee na de vermoeidheid van de Giro d’Italia.

Damiano Caruso versnelde en kon een groot gedeelte van de klassementsrenners kwijtspelen. Steven Kruijswijk maakte ook een goede indruk. Samen met Simon Spilak leek hij de sterkste klassementsrenner. Warbasse won de etappe, Caruso werd tweede voor Kruijswijk.

Vos moet streep door NK en Giro zetten

Geen Nederlands kampioenschap en Giro d’Italia Femminile voor Marianne Vos. Dat meldt de ploeg van Vos, WM3 Pro Cycling, op Twitter. “Onderzoek in Nederland heeft uitgewezen dat Marianne door de opgelopen blessure in de Women’s Tour niet kan starten op het NK en in de Giro d’Italia Femminile”, staat te lezen op het Twitter-kanaal van de Nederlandse ploeg.

Bij een valpartij in de derde etappe van de OVO Energy Women’s Tour vorige week brak de Noord-Brabantse haar sleutelbeen. Ze reed de etappe uit, maar werd achteraf naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet bekend wanneer de ex-wereld- en olympisch kampioene weer terugkeert.

Quintana en Valverde in voorselectie Tour van 14 renners

Movistar Team maakte eerder vandaag een 14-koppige voorselectie voor de Tour de France bekend. Dat deed de Spaanse ploeg in een persbericht. Kopmannen van dienst zijn natuurlijk Nairo Quintana en Alejandro Valverde. De Colombiaan wilde voor de dubbel Giro-Tour gaan, maar slaagde niet in het eerste deel van het tweeluik. Tom Dumoulin eindigde voor De Witte Adelaar in Milaan.

Voorselectie Movistar Team:
Andrey Amador
Daniele Bennati
Carlos Betancur
Jonathan Castroviejo
Alex Dowsett
Imanol Erviti
Rubén Fernandez
Jesús Herrada
Dani Moreno
Nelson Oliveira
José Joaquín Rojas
Jasha Sütterlin

Na de nationale kampioenschappen maakt Movistar Team de definitieve Tourselectie bekend.

Matthews: ‘Beter dan ooit in juni’

Michael Matthews won de tweede rit in lijn in de Ronde van Zwitserland. De Australiër van Team Sunweb versloeg Peter Sagan in Bern. En dat had Bling naar eigen zeggen vooral te danken aan zijn nieuwe werkgever. “Ik voel me beter dan vorig jaar. Ik heb een grote stap gemaakt in mijn trainings- en voedingspatroon. Ook heb ik met Nikias Arndt goed getraind in Livigno.”

“Mijn vorm is goed, maar de ploeg is vooral ook goed”, vertelde de Aussie tegen Cyclingnews. “Ik heb een goede band met alle nieuwe ploeggenoten. Als ik echt een grote zege pak, gaat het balletje wel rollen denk ik.”

Matthews kijkt uit naar de Tour de France. “Ik weet nu hoe het voelt om een rit te winnen, dus het zal anders worden dan in eerdere jaren. Ik wil nog meer herinneringen zoals die ritwinst hebben aan de Tour. “

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

📸 Heerlijk! Eli Iserbyt heeft zelfspot en ziet dat Boonen Benen hem niet passen…

Het crossseizoen zit er alweer eventjes op, maar dat wil niet zeggen dat Belgisch...

‘Tour is nu de ideale voorbereiding voor Wout van Aert op de Olympische Spelen’

Z'n voorjaar was in één klap weg. In de gevaarlijke afdaling richting de Kanarieberg...

Manager SD Worx: ‘Deden Vollering beste aanbod in het vrouwenwielrennen ooit’

Woensdag tijdens Dwars Door Vlaanderen bracht SD Worx-Protime naar buiten dat Demi Vollering vertrekt...

Mathieu van der Poel kan zich zondag in uniek monumentenrijtje rijden

Na een lange solo in de E3 Saxo Classic waarbij hij Wout van Aert...

Meer zoals dit

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...