Warbasse overleeft vroege vlucht in Zwitserland, Kruijswijk derde

De Amerikaan kwam als eerste boven in Villars-sur-Orlon.
Warbasse overleeft vroege vlucht in Zwitserland, Kruijswijk derde

Larry Warbasse zegevierde in de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland. In Villars-sur-Orlon rondde de Amerikaan van Aqua Blue Sport als eerste de meet. Damiano Caruso is de nieuwe leider.

Na drie etappes ging Michael Matthews aan de leiding in de Zwitserse WorldTour-koers. De Australiër eindigde kort in de proloog en kon door de bonificaties na zijn etappezege in Bern het geel om zijn schouders hijsen.

De vierde rit toog van de Zwitserse bondsstad naar Villars-sur-Orlon, waar een aankomst bergop gepland lag. Onderweg was de Col des Mosses de enige hindernis. Reden genoeg voor vier renners om de aanval op te zoeken. 

Net als tijdens de eerste rit in lijn was Nick van der Lijke van Roompot-Nederlandse Loterij aanwezig vooraan. Hij kreeg met Lars Boom van Team LottoNL-Jumbo een landgenoot mee en met Antoine Duchesne (Direct Énergie) en Larry Warbasse (Aqua Blue Sport) twee goed bergop rijdende vluchtmakkers.

Acht minuten reden de aanvallers aan voorsprong bij elkaar. Op de Col des Mosses werd Boom eraf gereden door de andere drie. Met een voorsprong van dik 4 minuten trokken die naar de slotklim, ze waren ongevaarlijk voor het algemeen klassement.

Op weg naar Villars-sur-Ollon kreeg Duchesne het lastig. Ook Van der Lijke was er snel aan voor de moeite, waarna Warbasse solo op weg naar de zege ging. In het peloton ging de gashendel open en was Tom Dumoulin een van de eerste 'slachtoffers' van dit tempo. De Giro-winnaar kon begrijpelijk niet mee na de vermoeidheid van de Giro d'Italia.

Damiano Caruso versnelde en kon een groot gedeelte van de klassementsrenners kwijtspelen. Steven Kruijswijk maakte ook een goede indruk. Samen met Simon Spilak leek hij de sterkste klassementsrenner. Warbasse won de etappe, Caruso werd tweede voor Kruijswijk.

Laatste nieuws