Van der Poel: 'Op de weg winnen is speciaal'

De alleskunner blikt terug op een succesvolle wegcampagne.

Van der Poel: 'Op de weg winnen is speciaal'

Mathieu van der Poel kan alles, zo bewees de talentvolle Nederlander onlangs nog in de Ronde van België en Boucles de la Mayenne.

Dat hij veel wint, daar is Van der Poel ondertussen al wel aan gewend. "Ik sta er niet zo bij stil", vertelt hij tegen Sporza. "Ik fiets heel graag en won al vanaf het begin. Maar nu op het hoogste niveau gaat het ook wel snel."

Maar is winnen op de weg meer waard dan in het veld? "Op de weg ga je sprinten en weet je van tevoren niet of je zal winnen. Een verschil met het veldrijden. Op de weg winnen is toch speciaal."

"Dat is ook de reden waarom ik hard train, omdat ik wil blijven winnen", gaat Van der Poel verder. "Ik had niet verwacht nu al zo goed te zijn. Het mountainbiken heeft ervoor gezorgd."

De zoon van de succesvolle Adrie van der Poel heeft al vaker gezegd in alle drie de disciplines (MTB, veld, weg) plezier te hebben. "Ik heb wel altijd gezegd dat ik de weg iets minder aantrekkelijk vond, al begint dat te veranderen."

Het verschil zit volgens MvdP in de training. "Op de mountainbike heb ik dan plezier, op de weg ben ik meer echt aan het trainen. Koersen is leuk, maar de training is soms saai."

Foto: Cor Vos