Contador overtuigt niet in Dauphiné, maar blijft optimistisch: 'Nog volledig fris'

De Spanjaard richt al zijn pijlen op de Tour de France.

Contador overtuigt niet in Dauphiné, maar blijft optimistisch: 'Nog volledig fris'

Van de klassementsrenners was Alberto Contador degene die de minste indruk maakte in het Critérium du Dauphiné.

Toch is er geen reden tot paniek bij de Spaanse kopman van Trek-Segafredo. "Het plan verloopt perfect. Ik weet dat ik nog kan werken en nog moet werken voor de Tour de France. Maar het is goed dat ik in de Dauphiné tegen de limiet aan zit en daarna in de Tour de France beter voor de dag zal komen."

Contador maakte in de slotrit deel uit van een groep klassementsrenners die gele trui Richie Porte isoleerde. Op de slotklim naar Plateau de Solaison ontplofte El Pistolero, hij kwam binnen op dik 4 minuten van winnaar Jakob Fuglsang.

"Op sommige momenten kon ik de rest volgen, maar op de slotklim lag het tempo hoog en had ik veel pijn in de benen", verklaarde de Madrileen zich nader. "Dus daarom besloot ik mijn eigen tempo te kiezen."

Hoe kijkt Contador naar de aankomende Tour? "Het belangrijkste is dat ik deze koers eindig met een volledig fris gevoel. Vorig jaar was ik vermoeid na de Dauphiné. Nu is het rusten en dan weer trainen. Ik weet dat er werk aan de winkel is, maar het verloopt volgens plan."

Foto: Cor Vos