Katarzyna Niewiadoma kraait victorie in Women's Tour

De Poolse Niewiadoma wint voor WM3 de Britse WorldTour vijfdaagse voor dames.

Katarzyna Niewiadoma kraait victorie in Women's Tour

Katarzyna Niewiadoma heeft zich verzekerd van de eindzege in de Women's Tour. De leidende positie van de Poolse kopvrouw van WM3 wordt in de slotrit van de etappekoers aangevallen door haar concurrenten, maar Niewiadoma weet zich aan het eind van de rit verzekerd van de groene leiderstrui. 

De slotetappe, een criterium van 62 kilometer door de straten van Londen, wordt gewonnen door Jolien D'Hoore. De sprinter van Wiggle HIGH5 verslaat Hannah Barnes (Canyon - SRAM)  en Christine Majerus (Boels - Dolmans).

Ultieme poging Boels - Dolmans strandt

Katarzyna Niewiadoma wordt in het begin van de koers nog onder druk gezet door de bijna voltallige formatie van Boels - Dolmans. De oranje armada probeert de 22-jarige Niewiadoma al de hele week te doen kraken, en ook nu wordt het tempo flink opgeschroefd. Christine Majerus is namens Boels - Dolmans de nummer twee in het klassement op 1'25, maar tot een stunt komt het niet.

Het gat tussen Majerus en het peloton met daarin Niewiadoma wordt maximaal een halve minuut en nog voor halfkoers is de kopgroep weer ingerekend. Voor Niewiadoma, die in de lastige eerste etappe met een knappe solo de leiding in de rangschikking pakte, kan het feest dan al voorzichtig beginnen.

In de resterende rondes volgen er nog diverse aanvalspogingen, maar de sprint weet niemand meer te ontlopen. Jolien D'Hoore bezorgt haar ploeg Wiggle HIGH5 op Regent Street de zesde zege in de Women's World Tour van 2017.

Voor Niewiadoma betekent de eindzege in de Women's Tour haar eerste winst in een etappekoers dit jaar.

Foto: Cor Vos