Romain Bardet: 'Ik ben hier niet om een negende plek te verdedigen'

Ook in de laatste rit wil de Franse Tourhoop aanvallen.

Romain Bardet: 'Ik ben hier niet om een negende plek te verdedigen'
  • Romain Bardet Romain Bardet

Romain Bardet maakte gisteren veertig seconden van zijn achterstand op Richie Porte goed. Hij was de eerste van de klassementsrenners die op de top van de Alpe d'Huez over de streep kwam.

Bardet schoof hierdoor op van de negende naar de zesde plaats in de rangschikking. "Ik ben blij dat ik wat tijd heb kunnen terugpakken", meldt Bardet na de zware bergrit op de website van AG2R La Mondiale. "Toen ik zag dat BMC een beetje in slaap sukkelde zei ik tegen mezelf dat ik ervandoor moest gaan. Ik heb niks te verliezen en ik ben hier niet naartoe gekomen om een negende plaats te verdedigen."

"Het was een alles-of-niets-poging; ik zou tijd pakken of ik zou nog voor de finish ontploffen." Het levert Bardet voorlopig de zesde plaats in het klassement op op 2'07" van geletruidrager Richie Porte.

Dat betekent echter niet dat de aanvalslust van Bardet hiermee gestild is. Ook in de laatste etappe, de 115 kilometer lange bergrit Albertville naar Plateau de Solaison, wil de Fransman ten strijde trekken. "Morgen is de zwaarste Alpenrit. Omdat iedereen nu waarschijnlijk zijn positie in het klassement wil behouden zal tijd pakken lastig worden, maar ik ga het wel proberen. Ik wil geen spijt krijgen dat ik niet heb aangevallen."

De finish van de laatste bergrit wordt vanmiddag tussen 14.40 en 15.00 uur verwacht.

Foto: Cor Vos