Porte na tijdritzege: 'Ik klim liever goed, dan dat ik goede tijdrit rijd'

De Australiër kijkt al uit naar de Tour de France.

Porte na tijdritzege: 'Ik klim liever goed, dan dat ik goede tijdrit rijd'

Richie Porte deelde zijn tegenstanders een tik uit in de tijdrit van het Critérium du Dauphiné.

Vooral ex-ploeggenoot Chris Froome werd op een gevoelige 37 seconden gezet. "Ik ken Chris heel goed en ik weer dat hij niet blij is met wat er is gebeurd. Maar als er iemand weet hoe je de Tour moet winnen, is hij het."

Porte verwacht dat Froome eerder al goed zal zijn. "We hebben het laatste van hem deze week nog niet gezien. En in juli zal hij helemaal goed zijn."

In de Tour volgen 36 tijdritkilometers, 12 meer dan gisteren. "Het is leuk om een tijdrit te winnen in dit veld. Maar in de Tour de France gaat het om de bergen. Het is een goede test om te zien waar je staat, maar ik klim liever goed dan dat ik een goede tijdrit rijd."

De Australiër van BMC Racing Team heeft 24 seconden voorsprong op Alejandro Valverde in het klassement. "Een leuk gat, maar de anderen gaan me aanvallen. Sommigen zelfs van ver, omdat ze veel tijd verloren. Ik ben klaar voor een hectisch weekend."

Toch is Porte blij met de vorm van het moment. "In het verleden was Froome hier goed en daarna in de Tour. Ik hoop dat voor mij hetzelfde geldt. Dat is de droom."

Foto: Cor Vos