Niewiadoma soleert naar dubbel in OVO Energy Women's Tour

De Poolse stak de handen in de lucht in Kettering.

Niewiadoma soleert naar dubbel in OVO Energy Women's Tour

Katarzyna Niewiadoma zegevierde in de OVO Energy Women's Tour. De Poolse is ook de eerste leidster in de Britse Women's WorldTour-wedstrijd.

De OVO Women's Tour was de opvolger voor de Aviva Women's Tour. De Britse meerdaagse WorldTour-koers voor vrouwen was kort voor de Giro d'Italia Femminile een van de belangrijkste wedstrijden op de kalender voor de dames.

De eerste etappe voerde van Daventry naar Kettering, in het graafschap Northamptonshire. Een relatief heuvelachtig parkoers, naar Britse gewoonte. Op 50 kilometer van de aankomst kwam er een aanval van Katarzyna Niewiadoma.

De Poolse reed in een mum van tijd ver weg van het peloton. Pas toen het gat ruim drie minuten was, kwam Boels-Dolmans aanzetten om de Poolse niet te ver weg te laten rijden. Maar het was te laat om Niewiadoma nog bij te halen. De Poolse won met een groot gat op het peloton en nam alvast een optie op de eindzege. Marianne Vos won de sprint van de achtervolgende groep en maakte het feest voor WM3 Pro Cycling compleet.

Foto: Cor Vos