Bouwman vol ongeloof na eerste profzege in Critérium du Dauphiné

De Nederlander kon zijn geluk niet op.

Bouwman vol ongeloof na eerste profzege in Critérium du Dauphiné

Koen Bouwman won de derde etappe in het Critérium du Dauphiné. Het was de eerste profzege voor de renner van Team LottoNL-Jumbo.

"Het is ongelooflijk dat ik voor het eerst win in de Dauphiné", was zijn reactie achteraf. In drie weken tijd reden drie renners van Team LottoNL-Jumbo naar hun eerste winst bij de profs. George Bennett won de Ronde van Californië en Timo Roosen een etappe in de Tour des Fjords.

"Dit is een belangrijke ronde", stelde Bouwman na zijn winst. "Het doel was niet eens een ritzege, maar gewoon mee zitten zoals gister. Om dan punten voor de bollentrui te sprokkelen. De anderen in de vlucht waren ook heel sterk."

De Nederlander zat samen met ploeggenoot Alexey Vermeulen in een kopgroep. "Alexey heeft hard gewerkt vandaag", was Bouwman dankbaar. "We hebben hier een jong team, ieder heeft zijn kansen. Vandaag lukte het twee van ons en konden we winnen."

Ploegleider Grischa Niermann toonde zich ook trots. "We moeten het van dit soort ritten en ontsnappingen hebben, omdat we niet meestrijden in het algemeen klassement. Dan moet je lef hebben. Meestal wordt dat niet beloond, maar het leverde een prachtige overwinning op. Koen was de sterkste van de kopgroep en maakte het prachtig af."

Foto: Cor Vos