Eindstreep: wat gebeurde er op 4 juni?

Hammer Series, Luxemburg en twee rittenkoersen in Frankrijk.

Eindstreep: wat gebeurde er op 4 juni?

De drukke wielerdag voor u op een rijtje gezet.

Hammer series beslist in thriller

Team Sky heeft de eerste wedstrijd om de Hammer Series gewonnen. De Britse ploeg gaat als leider de slotdag in, maar ziet in de ploegenachtervolging 32 seconden voorsprong op Team Sunweb op 3,5 kilometer van de meet teniet gedaan. De vakantieploeg lijkt er even met de overwinning vandoor te gaan, maar dankzij puik werk in de laatste kilometer weet de Sky-ploeg alsnog de overwinning binnen te slepen. 

Sprinten op tijdritfietsen; het is weer eens wat nieuws.

Thomas De Gendt wint eerste rit Dauphiné

In de heuvelachtige eerste rit van het Critérium du Dauphiné heeft Thomas De Gendt nog eens laten zien dat hij hard kan fietsen. De Belg glipt mee in de vroege vlucht en weet op de laatste klim van de dag Axel Domont af te schudden. Het peloton schiet te laat in gang en daarom kan De Gendt al bij het ingaan van de laatste kilometer zijn feestje vieren.

Mathieu van der Poel blijft maar winnen

In die andere rittenkoers in Frankrijk, de Boucles de la Mayenne is Mathieu van der Poel oppermachtig. Van der Poel, voor aanvang van de rit al in het bezit van de gele leiderstrui, verslaat in Laval FDJ-coureur Marc Sarreau en Yohann Gene in de sprint.

Twee keer champagne voor Greg Van Avermaet

Geletruidrager Greg Van Avermaet (BMC) heeft de Ronde van Luxemburg gewonnen. In de laatste etappe met aankomst in de hoofdstad is de laatste winnaar van Parijs - Roubaix de beste op de listige klim naar de finish. Het is de kers op de taart voor de regerend Olympisch kampioen.

Foto: Cor Vos