Eindstreep: wat gebeurde er op 3 juni?

'Eindstreep' belicht het dagelijkse wielernieuws in een handig overzicht.

Eindstreep: wat gebeurde er op 3 juni?

Iedere dag blikt Wieler Revue terug op het wielernieuws van het afgelopen etmaal. Vandaag domineerde de Hammer Sprintkoers het wielernieuws, maar ook in Frankrijk was er Hollands succes.

Trek-Segafredo wint tweede manche Hammer Series

Trek-Segafredo heeft na een razendsnelle koers rondom Sittard de tweede manche van de Hammer Series gewonnen. In een koers die volgepompt was met demarrages toonden de Trekmannen zich het sterkst. Sep Vanmarcke kwam juichend over de finishlijn. Team Sunweb mag morgen in poleposition aan de start van de ploegenachtervolging verschijnen.

Mathieu van der Poel wint etappe 2 Boucles de la Mayenne

De Brabander Mathieu van der Poel won vanmiddag de tweede rit in lijn van de Boucles de la Mayenne. Zijn broer David zat mee in de vroege vlucht. Na een ijzersterke sprint bergop versloeg hij de rest van het peloton. Van der Poel start morgen in de leiderstrui, met één seconden voorsprong op Johan Le Bon.

Tour du Jour komt naar Breda

Tour du Jour maakt deze zomer een doorstart nadat het programma vorig jaar niet op televisie geweest is. Ditmaal zal de uitzending weer op de vaste locatie plaatsvinden, in restaurant Binnen in Breda. Michael Boogerd, Maarten Tjallingii en Dimitri Verhulst zullen de tafelgasten van Wilfred Genee zijn.

Morgen zal de laatste manche van de Hammer Series verreden worden, op bijna hetzelfde parcours als vandaag. Een ploegenachtervolging zal bepalen wie de uiteindelijke winnaar wordt van de eerste editie van de Hammer Series. 

Ook start morgen het Critérium du Dauphiné met een heuveletappe in lijn, startend en finishend in Saint-Étienne.