Vanmarcke zegeviert in Hammer Sprint, Trek pakt de dagzege

Marco Canola werd tweede.

Vanmarcke zegeviert in Hammer Sprint, Trek pakt de dagzege

Sep Vanmarcke kwam zegevierend over de finishlijn in Sittard. Trek bleek het regelmatigst te presteren bij de zeven doorkomsten over de finishlijn. Zij pakken de dagzege. 

De volledige twee uur van de koers bestonden uit demarrages. Diverse gaatjes werden geslagen, steeds weer voor de puntjes bij het passeren van de finishlijn. Achtereenvolgens wonnen Sep Vanmarcke, Matthias Brändle, Ramon Sinkeldam en Jasper Stuyven de spurt. Trek-Segafredo stond na vier rondes al bovenaan in het klassement. 

Door een valpartij op het kersverse Tom Dumoulin Bike Park moesten Fernando Gaviria en Caleb Ewan noodgedwongen de koers verlaten. Eventjes na dat gebeuren, won Elia Viviani de vijfde tussensprint. Voor onder anderen Sep Vanmarcke en Marco Canola was het rustmomentje direct na die sprint het teken om nog eens te demarreren. Die vlucht hield tot de finish vast.

Ondanks de dubbele punten aan de meet voor Sep Vanmarcke, was het toch de Trekformatie die de dagzege opeisen. Team Sunweb neemt nu het algemeen klassement over.