HomeNieuwsBetancur imponeert in Hammer Climb en bezorgt Movistar Team leiding in Hammer...

Betancur imponeert in Hammer Climb en bezorgt Movistar Team leiding in Hammer Series

De Colombiaanse klimmer is terug van weggeweest.

Movistar Team werd de grote winnaar van het onderdeel Hammer Climb in de nieuwe Hammer Series. Het was vooral dankzij Carlos Betancur de beste in de omgeving van Vaals.

De Hammer Series zorgden voor een nieuw concept in het wielrennen. Het draait een weekend lang niet om de individuele renner, maar om de ploeg waar ze voor rijden. 

In het onderdeel Hammer Climb konden renners in elf ronden van zeven kilometers telkens aan de streep punten verdienen. Enkel de eerste tien renners werden beloond. In de derde, zevende en laatste omloop lagen er dubbele punten te rapen.

Harde strijd

Een zwaar parkoers met het drielandenpunt telkens als finish was uitgetekend. En de koers schoot meteen op gang, waarbij heel veel renners al werden weggereden in de eerste ronde. Een kleine kopgroep ontstond, Daniel Oss nam de volle buit mee op de eerste doorkomst. Tom Dumoulin moest bijvoorbeeld al een klein gaatje laten.

In de tweede ronde gingen de punten naar Tim Wellens, waarna Carlos Betancur een sprint van vijf won om de dubbele punten, Dumoulin werd derde. De wedstrijd was zo zwaar dat iedere ronde wel renners er totaal door zakten. Ook de vierde sprint ging naar Betancur, Tao Geoghegan Hart van Team Sky werd in drie sprints tweede.

Betancur ongenaakbaar

In de vijfde ronde bleef de volgorde tussen de Colombiaan en de Brit gerespecteerd, met Dumoulin weer in het wiel. Movistar Team nam door de kleine klimmer inmiddels een redelijke voorsprong op Team Sky.

Iuri Filosi zorgde voor wat opfrissing, de talentvolle Italiaan van Nippo-Vini Fantini verwees de Colombiaan van Movistar Team naar plaats twee in de volgende sprint bergop. De dubbele punten in ronde 7 waren voor Geoghegan Hart, met Betancur en Dumoulin achter zich.

Colombiaan op eenzame hoogte

Met nog vier rondes te gaan nam Geoghegan Hart in de afdaling naar Vaals te veel risico en viel. Sprint acht werd een nieuwe demonstratie van Betancur, de voorsprong van Movistar Team werd immens groot. 

Een ronde later ging de snelle Colombiaan op voor zijn vijfde sprintzege, waarna nog twee ronden volgden. Een kopgroep van zes lag al lange tijd op kop en zou dat blijven doen. Gianluca Brambilla, Luke Durbridge en Stefan Küng waren de gelukkigen in gezelschap van Betancur, Dumoulin en Filosi.

In de voorlaatste ronde wilde Dumoulin de Colombiaanse slokop verrassen, maar dat lukte niet. In de slotronde sloten Geoghegan Hart, Victor Campenaerts en Nelson Oliveira nog aan. De Belg van Team LottoNL-Jumbo pakte wat voorsprong kort voor de laatste sprint. 

Op de slotklim toonde Carlos Betancur nog maar eens aan waarom hij met afstand de beste was in deze koers. Hij reed langs Campenaerts alsof de Belg niet aanwezig was.

Foto: Caracol TV

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Van Aert en media-aandacht: ‘Hij gaat er op een manier mee om waardoor het voor mij weinig energie kost’

In de podcast De Koers is van Ons van Het Nieuwsblad is Ard Bierens...

Tour des belges: 18 Belgen smijten zich voor koers en vaderland

Jumbo-Visma Aan Wout van Aert kan je een heel artikel ophangen. Hij is daar met...

Specialized komt met drie nieuwe helmen: Evade 3, Prevail 3 en TT5

De Evade en Prevail zijn niet alleen onder beroepsrenners populair, ook in het amateurpeloton...

Video | Niet over het hoofd te zien: EF Education-zuurstokken op zuurstoktijdritfietsen

Bij EF Education-EasyPost mogen ze graag een beetje shockeren. De 'hipsterploeg' deed dat in...

Meer zoals dit

Van Aert en media-aandacht: ‘Hij gaat er op een manier mee om waardoor het voor mij weinig energie kost’

In de podcast De Koers is van Ons van Het Nieuwsblad is Ard Bierens...

Tour de France | Hoeveel verdien je met een etappezege, de eindzege en alle andere klassementen?

Gele trui Hoewel Tadej Pogacar, Primoz Roglic en Jonas Vingegaard het voor het geld niet...

Interessante Tour-weetjes! Aantal debutanten, nationaliteiten en renners die al eens wonnen in de Tour

Debutanten Tour de France 40 renners maken hun debuut komende Tour de France. Daaronder een...