Veilige wieleromgeving Sittard-Geleen gedoopt tot Tom Dumoulin Bike Park

De wielerbaan moet de ontwikkeling van Limburgs wielertalent op veilige wijze bevorderen.

Veilige wieleromgeving Sittard-Geleen gedoopt tot Tom Dumoulin Bike Park

Een dag voor de start van de Hammer Series werd de veilige wieleromgeving in Sittard-Geleen in gebruik genomen door Tom Dumoulin. De wielerbaan draagt tevens de naam van de Giro-winnaar.

Op de wieleromgeving kunnen welgeteld vijftig verschillende parkoersen worden uitgezet. Er kan over de vlakte worden gereden, maar er is ook een klim tot tien meter hoog te vinden. Daarnaast is er een kasseistrook van een paar honderd meter. In totaal zijn zes verschillende parkoersen tegelijkertijd te gebruiken. Hierdoor kunnen diverse doelgroepen samen, maar toch ook afgescheiden van elkaar trainen. 

Het Tom Dumoulin Bike Park moet de ontwikkeling van Limburgs wielertalent stimuleren. Daarnaast kunnen er wielerwedstrijden worden gehouden zonder dat dit al te veel overlast veroorzaakt.

Na de openingsceremonie reed de winnaar van de honderdste Giro d'Italia samen met Karlijn Swinkels, wereldkampioene tijdrijden bij de junioren al een rondje over het circuit. De leden van wielervereniging de Bergbeklimmers uit Stein, Dumoulins vroegere wielerclub, vergezelden de twee. 

De komende dagen staat de splinternieuwe wielerbaan al centraal tijdens de Hammer Series. Zowel de etappe van zaterdag als zondag finishen er.

Foto: Cor Vos