HomeNieuwsBauke Mollema en Eusebio Unzué: 'Tom Dumoulin wint de Giro'

Bauke Mollema en Eusebio Unzué: ‘Tom Dumoulin wint de Giro’

Laurens ten Dam is er nog niet gerust in.

Hij is zelf nog niet honderd procent overtuigd, maar anderen weten het voor aanvang van de tijdrit al nagenoeg zeker. Zowel Bauke Mollema als Eusebio Unzué, de manager van Movistar, denken dat Tom Dumoulin later vandaag wordt gehuldigd als winnaar van de honderdste Giro d’Italia.

Bauke Mollema, de huidige nummer zeven van het klassement, beleefde gisteren een zware dag. “Op de Monte Grappa had ik het lastig, maar op de laatste klim ging het beter”, zegt Mollema in gesprek met NOS. “Op het laatste stuk naar de finish heb ik met Dumoulin Yates en Jungels goed samen kunnen werken.”

“Ik denk dat Dumoulin de Giro gaat winnen”, zegt hij als hij wordt gevraagd naar de kansen van zijn landgenoot. “Hij heeft een heel goede uitgangspositie. Ik vrees dat Quintana het podium zelfs niet gaat halen.”

Baas Quintana tipt Dumoulin

In gesprek met VeloNews geeft Movistarbaas Eusebio Unzué aan dat hij er niet veel fiducie in heeft. “Om rustig te kunnen slapen hadden we twee minuten voorsprong op Dumoulin moeten hebben”, meldt Unzué. Helaas voor de ploeg van de roze trui pakte Nairo Quintana gisteren slechts vijftien seconden, waardoor de voorsprong van Quintana voor aanvang van de tijdrit 53 seconden is op de Nederlandse tijdritkampioen.

Unzué, al sinds 1980 actief in het wielermilieu, is daarom ook pessimistisch over de kansen van zijn Colombiaanse pupil. Hij conludeert dan ook: “Normaliter gaat Tom Dumoulin de Giro d’Italia winnen.”

Duimen draaien voor Ten Dam

Voor Laurens ten Dam wordt het een spannende dag. Na 2009, toen Denis Menchov de roze trui in de laatste rit veiligstelde, kan Ten Dam voor de tweede maal in zijn carrière onderdeel uitmaken van de winnende ploeg. Na zijn eigen tijdrit gaat hij vermoedelijk ergens duimen draaien, meldt hij in een interview met NOS. “Ik had het liever niet zo spannend gezien.”

Ten Dam is dan ook nog niet helemaal overtuigd van de kansen van Dumoulin. “Ik ben niet zo van de lange tijdritten, maar van mij had ‘ie morgen wel zestig kilometer mogen zijn. Tom moet morgen doen wat hij altijd doet en de tijdrit van zijn leven rijden.”

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

ASO breekt met traditie: Tour 2024 eindigt met tijdrit in Nice

De sprinters zullen het niet graag zien, maar zij zullen geen koninklijke sprint op...

Column | Ik ga elke week wel een keer bijna dood op de fiets

Onze redacteur zou al duizend doden hebben gestorven op de racefiets als hij niet defensief reed. Lees over zijn ervaringen met automobilisten. Herkenbaar?

In Memoriam | Davide Rebellin, de Soldaat van Oranje van het wielrennen

In de rubriek Paradijsvogels schrijven we over wielrenners die de sport kleuren, op wat voor manier dan ook. Deze keer, in de week van de Waalse Pijl en L-B-L, gaat het over Davide Rebellin, die nog steeds fietst...

Renaat Schotte: ‘Evenepoel klaar voor de Tour, zijn ploeg nog niet’

Dat Remco Evenepoel voor de Giro kiest is volgens Renaat schotte "een keuze die...

Meer zoals dit

Annemiek van Vleuten en Remco Evenepoel winnen Velo d’Or: dit is de volledige uitslag

De Velo d'Or is toch wel de meest prestigieuze internationale wielerprijd, die dit jaar...

Davide Rebellin komt op de fiets om het leven bij verkeersongeluk

Wielerveteraan Davide Rebellin is om het leven gekomen bij een noodlottig verkeersongeval. De 51-jarige...

Van Milan Vader wordt veel verwacht bij Jumbo-Visma: ‘Wat Primoz Roglic goed kan, kan Milan óók goed’

En dus is nog niet helemaal duidelijk wat de Nederlandse ploeg ziet in de...