Eindstreep: de veertiende etappe van de Giro

Eindstreep maakt iedere dag de balans op van het wielernieuws die dag.

Eindstreep: de veertiende etappe van de Giro

In 'Eindstreep' kunt u de betreffende dag nog eens helemaal herbeleven op wielergebied. Vandaag bespreken we de veertiende Giro-etappe van 2017, die uitdraaide op een grandioos succes voor Tom Dumoulin. Maar ook in Noorwegen werd er gekoerst. Wieler Revue blikt terug.

Tom Dumoulin wint op Oropa

Het mooiste moment van de dag vond plaats om een uur of vijf. Tom Dumoulin verschalkte Ilnur Zakarin in de sprint op Oropa en pakte tijd op Nairo Quintana. Naast Dumoulin reed ook Steven Kruijswijk uitstekend bergop. De Brabander werd negende. Bauke Mollema kende een mindere dag en finishte op bijna twee minuten van Dumoulin.

Dylan Groenewegen zegeviert in Noorwegen

Naast het gigantische succes van Dumoulin, reed ook Dylan Groenewegen ijzersterk in de Ronde van Noorwegen. De vierde etappe, die finishte in Sarpsborg, werd een prooi voor de snelle Amsterdammer. In de massasprint versloeg hij Edvald Boasson-Hagen en August Jensen. De leiderstrui blijft bij Pieter Weening. 

Philippe Gilbert rijdt Tour de France

Philippe Gilbert maakte aan Het Laatste Nieuws bekend dat hij op 1 juli aan de start van de Ronde van Frankrijk zal staan. Vooraleer hij in Düsseldorf verschijnt, rijdt de Waal nog de Baloise Belgium Tour en de Ronde van Zwitserland. 

Om ongeveer elf uur vanavond finisht de slotrit van de Tour of California. Morgen vindt de vijftiende etappe van de Giro plaats en wordt de laatste etappe van de Ronde van Noorwegen verreden. Ook start de Ronde van Japan.