HomeNieuwsEindstreep: Gaviria met vingers in de neus, Groenewegen zegeviert in Noorwegen

Eindstreep: Gaviria met vingers in de neus, Groenewegen zegeviert in Noorwegen

De eindstreep brengt je bij voor vandaag.

Het nieuws van de dag:

Gaviria imponeert opnieuw in Italië

Fernando Gaviria kraaide opnieuw victorie in de Giro d’Italia. In Reggio Emilia bleek de Colombiaan van Quick-Step Floors de snelste sprinter van het pak.

Drie keer raak voor Gaviria in Italië.

Na vier etappes voor avonturiers en klassementsrenners was het in Italië eindelijk weer tijd voor de snelle benen. Het roze zat stevig om de schouders van Tom Dumoulin: de Limburger en zijn ploeg Team Sunweb hoefden zich vandaag en morgen niet druk te maken om de voorsprong van 2 minuten en 23 seconden.

De vroege vlucht bestond uit drie renners, waarvan twee Italianen met dezelfde initialen. Mirco Maestri van Bardiani-CSF en Marco Marcato van UAE Team Emirates zagen de Rus Sergey Firsanov van Gazprom-RusVelo aansluiten. Uiteindelijk reden de drie een zevental minuten weg van het peloton.

Maestri rukte zich in de finale nog los van de andere aanvallers, maar ook aan zijn avontuur kwam een einde. Kort voor de slotkilometer demarreerde Eugert Zhupa van Wilier Triestina. Bora-Hansgrohe leidde echter de sprint in. Fernando Gaviria werd uitstekend gebracht door Maximiliano Richeze en voltooide met sprekend gemak de hattrick.

Dumoulin: ‘Ploeg niet in problemen geweest in Apennijnen-rit’

De eerste dag in het roze in deze Giro d’Italia voor Tom Dumoulin verliep zoals verwacht. Dat stelde de Limburger na afloop van de elfde etappe tussen Firenze en Bagno di Romagna. “Een mooi gevecht op de eerste beklimming om in de vlucht te komen. We wisten dat een aantal jongens die relatief kort stonden dat wilden doen en zijn nooit aan het stressen geweest.”

Team Sunweb vergeet Geschke op weg naar start

Op weg naar de start van de twaalfde Giro-etappe in Forlì vergat de busschauffeur van Team Sunweb dat Simon Geschke ook bij de ploeg hoort. “Kan iemand me een lift geven naar de start van de Giro d’Italia?”, vroeg Geschke op Twitter. “De ploegbus besloot weg te rijden zonder mij.”

Even later kwam de Duitser met nog een Tweet: “Alles kwam goed! Ik heb een auto gestolen en kom eraan… Grapje, ze zijn omgedraaid en hebben me opgepikt. 8 renners is toch beter dan 7!”

Groenewegen schiet tweede keer dit seizoen raak

Dylan Groenewegen ging met de ritzege aan de haal in de Ronde van Noorwegen. Fernando Orjuela van Manzana Postobón werd als laatste aanvaller gegrepen, waarna Team LottoNL-Jumbo een lange sprintvoorbereiding verkoos. Met resultaat, want Groenewegen was de snelste, voor de beloftenwereldkampioen Kristoffer Halvorsen en leider Boasson Hagen.

Hofstede derde in lange vlucht Californië

De winst in de vierde etappe van de Ronde van Californië was voor Evan Huffman. De vierde etappe tussen Santa Barbara en Santa Clarita was met 160 kilometer niet ontzettend lang, maar wel slopend door de aanhoudende wind. Een kopgroep van vijf nam een voorgift op het peloton, met daarbij onder meer Lennard Hofstede van Team Sunweb.

Het peloton misrekende zich wat op de vijf vluchters, maar kon in de vals plat omhoog lopende finale de voorsprong van vijf minuten (met nog 30 kilometer) goed verkleinen. Team Sky trok het peloton op de kant in aanloop naar de sprint. 

Het peloton kwam echter niet meer tot bij de vluchters. Evan Huffman bleef samen met ploeggenoot Rob Britton de Nederlandse neoprof Hofstede voor. 

Foto’s: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Wout van Aert sneert op subtiele wijze naar cameraploegen die aan ziekenhuis bivakeren

Voor wie de voorbije dagen onder een steen geleefd heeft: Wout van Aert is...

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

📸 Heerlijk! Eli Iserbyt heeft zelfspot en ziet dat Boonen Benen hem niet passen…

Het crossseizoen zit er alweer eventjes op, maar dat wil niet zeggen dat Belgisch...

‘Tour is nu de ideale voorbereiding voor Wout van Aert op de Olympische Spelen’

Z'n voorjaar was in één klap weg. In de gevaarlijke afdaling richting de Kanarieberg...

Meer zoals dit

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...