HomeNieuwsRUSTDAG GIRO IN DE DOOR AARDBEVINGEN GETROFFEN GEBIEDEN

RUSTDAG GIRO IN DE DOOR AARDBEVINGEN GETROFFEN GEBIEDEN

Op de rustdag zijn er naast aandacht voor de spannende strijd om de roze trui en de belangrijke tijdrit van morgen momen...

Op de rustdag zijn er naast aandacht voor de spannende strijd om de roze trui en de belangrijke tijdrit van morgen momenten dat zal worden stilgestaan bij de aardbevingen die de streek waar de renners morgen rijden, zwaar hebben getroffen. De tijdrit van Foligno naar Montefalco ligt aan de rand van het aardbevingsgebied waarvan het episch centrum telkens zo’n 40 tot 70 kilometer oost en zuidoostwaarts lag, maar waarvan ook in Foligno en Montefalco zichtbare schade zijn. Bij de eerste bevingen in augustus vorig jaar kwamen ruim 300 mensen om, duizenden raakten dakloos en van tienduizenden werd hun leven ontwricht.

Door Ludo van Klooster

Op 15 oktober zullen voor het tweede achtereenvolgende jaar honderden toer, prof en ex-prof fietsers een benefiettocht houden om solidariteit en steun te betuigen aan de door de aardbevingen getroffen gebieden in het centrum van Italië. Naast een heruitgave van de Italiaanse tocht zullen dit jaar Nederlanders twee extra dagen fietsen en geld genereren in en voor de regio De Marken, die samen met delen van de regio’s Umbrië en Abruzzen in augustus, oktober en januari zijn getroffen en vele mensen hun broodwinning hebben ontnomen.

Doel van de benefiettocht van de Nederlanders is enerzijds mee te helpen aan de wederopbouw van familiebedrijven en anderzijds het moois van de streek te beleven die door de aardbeving vooral negatief in de schijnwerpers heeft gestaan. Dit jaar zal de Italiaanse tocht natuurlijk ook in herinnering staan van de in april overleden Michele Scarponi, renner uit de Marken. Bij de eerste benefiettocht vorig jaar waren er meer dan 600 fietsers onder wie de genoemde Scarponi en een dertigtal andere renners en ex-renners als Giovanni Visconti, Marta Bastianelli, Michele Bartoli, Alessandro Petacchi en Gianni Bugno. De opbrengst bedroeg ruim 25.000 euro. Op 15 oktober zal de tweede editie van de fietstocht zijn en sluiten ook Nederlanders zich aan bij deze tocht van 70 kilometer door het getroffen gebied.

De Nederlanders doen meer, zij rijden nog twee dagen door de streek die veel moois te bieden heeft, waarbij ze genieten van de beeldschone panorama’s en van de pittoreske dorpjes, waar de streek zo rijk aan is. De twee extra dagen zijn er ritten van 50 tot 90 kilometer naar keus waarbij geld wordt gedoneerd of gesponsord voor twee door de Nederlandse organisator Caspar Vrensen geselecteerde getroffen ondernemers. In de avonduren zullen de fietsers de streek nog beter leren kennen door lokale culturele aspecten en gastronomische lekkernijen.

Meer info zoals de te kiezen routes en bekende Nederlanders die zullen deelnemen, zal te vinden zijn op een nog te creëren website. Al bestaande info is nu al te zien op de volgende facebookpagina volgende facebookpagina www.facebook.com/MMMarken.

Info over de Italiaanse tocht van 15 oktober www.noiconvoi2016.it

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

De 5 grootste transfers van het wielerjaar 2023

Richard Carapaz (EF Education-EasyPost) Hij zit misschien net onder de absolute top, maar pak Richard...

Eli Iserbyt gooit bloemetje richting Van der Poel en Pidcock: ‘Wordt heel moeilijk voor ons’

Eli Iserbyt reed in de Wereldbeker van Hulst naar een hoopgevende derde plaats, zijn...

Annemiek van Vleuten op fietssafari bij Masai in Kenia: ‘Voel me bevoorrecht’

Annemiek van Vleuten ging de afgelopen jaren in de winter naar Colombia om daar...

Roodhooft verrast met wensenlijst 2023: ‘Ik zie Van der Poel het liefst Milaan-Sanremo winnen’

Die van Mathieu van der Poel staat grotendeels al vast en kent weinig verrassingen....

Meer zoals dit

De 5 grootste transfers van het wielerjaar 2023

Richard Carapaz (EF Education-EasyPost) Hij zit misschien net onder de absolute top, maar pak Richard...

Roodhooft verrast met wensenlijst 2023: ‘Ik zie Van der Poel het liefst Milaan-Sanremo winnen’

Die van Mathieu van der Poel staat grotendeels al vast en kent weinig verrassingen....

Paul Herygers spreekt crossers moed in na zege Van der Poel: ‘Het verschil met de kleppers is kleiner geworden’

In Hulst was Van der Poel duidelijk nog niet in zijn beste vorm. Fysiek...