Marcel Kittel verklaart Tour of California voor geopend

In Sacramento is de Duitser van Quick Step Floors de snelste in de sprint.

Marcel Kittel verklaart Tour of California voor geopend

De openingsrit van de Amgen Tour of California is een kolfje naar de hand van Marcel Kittel gebleken. Na 104 kilometer is Kittel de snelste in de massasprint. Peter Sagan (Bora - Hansgrohe) en Elia Viviani (Team Sky) mogen de Duitse ritwinnaar vergezellen op het podium. Kittel is automatisch ook de eerste leider.

Floris Gerts (BMC Racing), Jonathan Clarke (UnitedHealthcare), Charles Planet (Novo Nordisk) en Ben Wolfe (Jelly Belly) zijn de vier dappere vluchters die het proberen. Op de biljartvlakke wegen in Central Valley laat het peloton zich echter niet verrassen en met het ingaan van de drie plaatselijke ronden wordt de groep weer tot de orde geroepen.

Rode loper uitgelegd voor Marcel Kittel

In de voorbereiding op de massasprint timet Quick Step Floors perfect en Marcel Kittel wordt in een spreekwoordelijke zetel richting finish geloodst. Kittel hoeft het werk alleen nog maar af te maken. De Duitser maakt dankbaar gebruik van deze mogelijkheid en wint zo zijn eerste rit in de Golden State.

Kittel start morgen als leider in de lastige tweede etappe. Die voert over een afstand van 144,5 kilometer van Modesto naar San Jose en kent Mount Hamilton (buitencategorie) als voornaamste obstakel. De finish ligt op een klimmetje even buiten San Jose, waar Tom Skujins in 2015 de rit wist te winnen.