Vijfde 7-Dorpenomloop Aalburg voor Marianne Vos

Op haar dertigste verjaardag wint de Brabantse renster van WM3 Pro Cycling haar thuiskoers voor ploeggenote Moniek Tenni...

Vijfde 7-Dorpenomloop Aalburg voor Marianne Vos

Marianne Vos (WM3 Pro Cycling) heeft voor de vijfde keer in haar carrière de 7-Dorpenomloop Aalburg gewonnen. Op de dag dat Vos haar dertigste verjaardag viert krijgt ze na een koers over 120 kilometer een prachtig verjaarscadeau van ploeggenote Moniek Tenniglo. De twee komen hand in hand over de meet. 

In de thuiskoers van de Brabantse alleskunster forceren teamgenoot Moniek Tenniglo en Demi de Jong (Parkhotel Valkenburg - Destil Cycling Team) de beslissing omstreeks halfkoers. De twee rijden samen weg en krijgen niet veel later gezelschap van Vos, die haar verjaardagstaart blijkbaar goed heeft weten te verteren. Op dertig kilometer van de aankomst besluiten de twee ploegmaats er een koppeltijdrit van te maken.

De Jong kan de versnellingen van de twee in eerste instantie nog wel pareren, maar als het verzet breekt rijdt de WM3-trein gestaag van haar weg. In de laatste rechte lijn hebben de twee een geruststellende voorsprong van meer dan tweeënhalve minuut opgebouwd op de eenzame achtervolger, waarna Tenniglo de zege schenkt aan Vos.

Voor Vos is het de tweede zege van het seizoen. Vorige week won ze de Trofee Maarten Wynants.