Rivera primus in Californië, Van der Breggen kruipt dichterbij in klassement

Slechts één seconde verschil tussen Anna van der Breggen en geletruidrager Katie Hall met nog een rit te gaan.

Rivera primus in Californië, Van der Breggen kruipt dichterbij in klassement

De voorlaatste rit van de Amgen Breakaway from Heart Disease Women's Race empowered with SRAM, beter bekend als de Ronde van Californië voor vrouwen is gewonnen door Coryn Rivera. Rivera won in haar thuisstaat de massasprint na een rit van 118 kilometer van Elk Grove naar Sacramento.

Als gevolg van de harde wind proberen Team Sunweb en Boels - Dolmans op de vlakke wegen richting Sacramento de koers diverse malen open te breken. Raceleidster Katie Hall (UnitedHealthcare) wordt in de problemen gebracht, maar dankzij haar ploeggenoten kan de geletruidrager weer terugkeren.

Van der Breggen pakt seconden terug

Hall kan echter niet voorkomen dat Anna van der Breggen, voor aanvang van de rit tweede in het klassement, bij een bonificatiesprint op dertig kilometer van de streep twee tellen terugpakt op de Amerikaanse. Het verschil tussen de twee is slechts één seconde in het voordeel van Hall met nog een rit voor de boeg.

In de straten van de hoofdstad van Californië alles te herdoen. In de massasprint die volgt is Rivera oppermachtig. De 'Pocket Rocket' boekt na de Trofeo Binda en de Ronde van Vlaanderen haar derde zege in de Women's WorldTour dit jaar. De Cubaanse Arlenis Sierra (Astana) wordt tweede voor gewezen wereldkampioene Giorgia Bronzini (Wiggle High5).

De Ronde van Californië voor vrouwen wordt vanavond rond elf uur Nederlandse tijd afgesloten met een criterium in Sacramento. De finish ligt, net als bij de mannenwedstrijd, voor het Capitool.

Foto: Cor Vos