Eindstreep: de achtste etappe van de Giro

Eindstreep maakt dagelijks de balans op van het wielernieuws.

Eindstreep: de achtste etappe van de Giro

In 'Eindstreep' maakt Wieler Revue iedere dag de balans op van het Giro- en andere wielernieuws.

Vandaag domineerde uiteraard de Giro d'Italia het wielernieuws. Een spannende etappe zorgde voor vermaak voor de hele middag. Verder werd er ook in Noord-Frankrijk gekoerst en was er een vervelend bericht van Amets Txurruka. 

Giro d'Italia: Izagirre wint de achtste etappe naar Peschici

De etappe van vandaag eindigde in een sprookje voor de Bask Gorka Izagirre. Hij bleek veruit de beste benen te hebben na een spannende rit tussen Molfetta en Peschici. De Nederlandse klassementsrenners verloren geen van allen tijd. Steven Kruijswijk eindigde op plek negen.

Hier kunt u het uitgebreide verslag teruglezen. 

Konovalovas wint vijfde rit Vierdaagse van Duinkerke

De Litouwer Ignatas Konovalovas heeft vanmiddag tussen het Girogedruis zijn goede vorm geëtaleerd in Noord-Frankrijk. Hij won de vijfde etappe van de Vierdaagse van Duinkerke. De twee Belgen Sander Armée en Oliver Naesen bezetten de rest van het podium. 

Mathieu van der Poel wint tweede etappe Belgian Mountainbike Challenge

Mathieu van der Poel heeft zijn uitstekende offroad-kwaliteiten weer eens laten zien door voor de tweede keer in twee dagen een mountainbikewedstrijd te winnen. Het betrof de tweede etappe van de Belgian Mountainbike Challenge, een driedaagse rondom La Roche-en-Andenne. Gisteren won hij al de openingsrit.

Amets Txurruka stopt 

Na dik tien seizoenen breit de Bask Amets Txurruka een eind aan zijn wielercarrière. De aanvalslustige renner vertelt dat in een open brief. Txurruka werd vorig jaar ontslagen bij Orica-GreenEdge en kon sindsdien geen nieuwe ploeg meer vinden. 'Deze jaren waren erg leuk. Bedankt en tot ziens.'

Wout Van Aert rijdt in 2018 klassieke voorjaar

Wereldkampioen veldrijden Wout Van Aert heeft aan Sporza bevestigd dat hij in 2018 de voorjaarsklassiekers zal rijden. Hij plakt dus enkele maanden vast aan het veldritseizoen. Hoe hij en zijn ploeg het voorjaar van 2018 precies gaan indelen, is nog onbekend. 

Morgen staan er weer een aantal mooie koersen op het programma. Uiteraard de Giro, met een zondagse bergrit naar Blockhaus. Een loodzware klim staat het Ronde van Italië-peloton dus te wachten. 

Ook wordt de slotetappe van de Vierdaagse van Duinkerke verreden. Kan Clément Venturini daarin zijn leiderstrui behouden?

Maar eerst is er nog de Ronde van Californië. Zo dadelijk kunt u op Eurosport inschakelen voor een liveverslag van de eerste vlakke rit in Sacramento. De aankomst wordt rond 01:00 verwacht.