HomeNieuwsRit gemist: Izagirre imponeert in Peschici

Rit gemist: Izagirre imponeert in Peschici

Rit gemist? Geen probleem! Lees 'm hier gewoon terug.

‘Rit gemist’ is er voor diegenen die om welke reden dan ook de Giro-etappe hebben moeten missen. Wieler Revue blikt voor hen, of voor zij die de rit nog eens willen herbeleven, terug op de koers van vanmiddag.

Het was al met al een spannend dagje in Zuid-Italië. De Girokaravaan streek neer aan de Adriatische kust en zou er de rest van de rit geen afscheid meer van nemen. Al werd af en toe een pittig heuveltje aangedaan. 

In koers was het de hele dag een wirwar van gebeurtenissen. In eerste instantie was er sprake van een kopgroep van zestien man. Op de helft van de rit voegden twee anderen zich echter bij die groep: Giovanni Visconti, luitenant van Nibali, en Valerio Conti van de UAE-Emiratesploeg. 

Die twee waren overduidelijk het frist van allemaal, want in het heuvelachtige slot bleef enkel het kwintet Visconti-Conti-Sanchez-Gorka Izagirre en Gregor Mühlberger nog over. Met een voorsprong van twee minuten bedwongen zij de Coppa del Formaro. Alsof het van tevoren was afgesproken, demarreerden ze om beurten. Niemand kwam echter écht weg, alhoewel Mühlberger al snel moest lossen. 

Het peloton bleef ondanks de fikse snelheid grotendeels bij elkaar. Dat moordende tempo zorgde er wel voor dat de voorsprong van het koptrio razendsnel kromp. Aan de voet van het slotklimmetje naar de finish toe was er slechts nog een handjevol seconden over voor de vier. 

Izagirre nam het eerste initiatief door een snoeiharde versnelling te plaatsen. Dat was net na een scherpe haarspeldbocht waar Valerio Conti onderuit ging. Visconti en Sanchez bleven bespaard, maar Izagirre was al gevlogen. Ze konden er geen van tweeën nog bij komen. Gorka Izagirre pakte knap de achtste etappe van deze Ronde van Italië. En de Nederlanders? Kruijswijk negende, Dumoulin twaalfde, Mollema achttiende. En geen van allen tijdverlies.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

ASO breekt met traditie: Tour 2024 eindigt met tijdrit in Nice

De sprinters zullen het niet graag zien, maar zij zullen geen koninklijke sprint op...

Column | Ik ga elke week wel een keer bijna dood op de fiets

Onze redacteur zou al duizend doden hebben gestorven op de racefiets als hij niet defensief reed. Lees over zijn ervaringen met automobilisten. Herkenbaar?

In Memoriam | Davide Rebellin, de Soldaat van Oranje van het wielrennen

In de rubriek Paradijsvogels schrijven we over wielrenners die de sport kleuren, op wat voor manier dan ook. Deze keer, in de week van de Waalse Pijl en L-B-L, gaat het over Davide Rebellin, die nog steeds fietst...

Renaat Schotte: ‘Evenepoel klaar voor de Tour, zijn ploeg nog niet’

Dat Remco Evenepoel voor de Giro kiest is volgens Renaat schotte "een keuze die...

Meer zoals dit

Annemiek van Vleuten en Remco Evenepoel winnen Velo d’Or: dit is de volledige uitslag

De Velo d'Or is toch wel de meest prestigieuze internationale wielerprijd, die dit jaar...

Davide Rebellin komt op de fiets om het leven bij verkeersongeluk

Wielerveteraan Davide Rebellin is om het leven gekomen bij een noodlottig verkeersongeval. De 51-jarige...

Van Milan Vader wordt veel verwacht bij Jumbo-Visma: ‘Wat Primoz Roglic goed kan, kan Milan óók goed’

En dus is nog niet helemaal duidelijk wat de Nederlandse ploeg ziet in de...