HomeNieuwsIzagirre wint in Peschici

Izagirre wint in Peschici

Gorka Izagirre wint de achtste etappe van de Giro d'Italia.

Gorka Izagirre (Movistar) heeft de achtste etappe van de Giro d’Italia gewonnen. Hij bleek veruit de sterkste van de kopgroep op de slotklim. In het klassement vonden weinig verschuivingen plaats.

Nadat de eerste dertig kilometers razendsnel verliepen, kwam er uiteindelijk een dertienkoppig groepje weg uit het peloton. Daarin zaten onder anderen de Belgen Iljo Keisse en Jasper De Buyst. Even later kwamen nog drie renners aansluiten, met daarbij Lukas Pöstlberger en Luis Leon Sanchez. Dat maakte dat de kopgroep van de dag bestond uit zestien renners. 

Veel ruimte kregen zij echter niet van het peloton. Onder leiding van Gazprom werd de kopgroep binnen de 2’30” gehouden. Op de eerste van de twee geclassificeerde beklimmingen van de dag, de Monte Sant’Angelo, kwamen Luis Leon Sanchez van Astana en Branislau Samoilau van CCC weg uit de kopgroep. Op de top hadden zij een voorsprong van 1′ op het peloton.

Visconti probeert ’t 

Op de beklimming rijdt Giovanni Visconti in één streep naar de kopgroep toe. De luitenant van Nibali krijgt Valerio Conti met zich mee. Ook het Bardiani-duo Boem-Barbin probeert de aansluiting met de kopgroep te vinden. Het peloton heeft de gashendel ondertussen losgelaten en langzaam maar zeker loopt de voorsprong van de battistradi op naar vier minuten.

Wanneer de boog van de dertig kilometer in zicht komt, besluit Visconti opnieuw aan te vallen. Weer springt Conti mee. Ook Sanchez, Gorka Izagirre en Gregor Mühlberger gaan erachteraan en met z’n vijven koersen ze hard door richting Peschici. Het peloton volgt op circa 2’30”.

Heuvelachtig einde

Op de stijgende flanken van de Coppa del Formaro proberen in de kopgroep enkele renners te versnellen, maar niemand komt echt weg. Wel zorgen die demarrages ervoor dat Gregor Mühlberger moet lossen: hij stort volledig in. 

In het peloton zit de vaart er ondertussen ook flink in. Mikel Landa plaatst een aanval, op zoek naar de vluchters, en krijgt niemand mee. Zijn vluchtpoging duurt niet lang, want in de afdaling wordt hij alweer gegrepen door het uitgedunde peloton. 

Aan de voet van de slotklim had de kopgroep nog een kleine minuut over op het aanstormende peloton. Een scherpe haarspeldbocht zorgde voor een slipper bij Valerio Conti. Izagirre versnelt meteen daarna en rijdt solo weg. In de laatste meters leek hij nog bijgehaald te worden door Visconti, maar de eindversnelling was bij de Bask sterker. 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Meer zoals dit

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...