Eindstreep: Zwitsers-Vlaams duel om zege in Italië, Fransman verrast peloton in eigen land

Wat gebeurde er op 11 mei 2017? Eindstreep somt het op.

Eindstreep: Zwitsers-Vlaams duel om zege in Italië, Fransman verrast peloton in eigen land

De Eindstreep! Met vandaag het nieuws van 11 mei 2017:

Dillier verslaat Stuyven nipt in Terme Luigiane

Silvan Dillier won de zesde etappe in de Giro d'Italia. In de 217 kilometer lange etappe tussen Reggio Calabria en Terme Luigiane maakten de Zwitser en de Vlaming deel uit van een lange vlucht van vijf renners. Met Mads Pedersen had Stuyven een extra ploeggenoot mee, maar hij kon het werk van de Deen niet afmaken.

In de achtergrond eindigden de klassementsrenners op veertig seconden van de winnaar. Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk en Bauke Mollema liepen alle drie geen achterstand op in het algemeen klassement.

Thomas neemt maat van sprintend peloton

De derde van zes etappes in de Vierdaagse van Duinkerken kwam op de erelijst van Benjamin Thomas (Armée de Terre) te staan.

De wind was de grote spelmaker op dag drie. Deze waaide hard en stond een groot deel van de finale in de flank. Direct Énergie trok het meerdere malen op de kant, waarna in de finale Sylvain Chavanel demarreerde. Samen met Benjamin Thomas (Armée de Terre) en Maxime Vantomme (WB Veranclassic-Aquaprotect) nam hij voorsprong op het peloton.

Chavanel liet vreemd genoeg lopen met nog twee kilometer te gaan. Vantomme kon zijn medevluchter niet volgen in de dalende slotkilometer, waarna het sprintende peloton net te laat kwam om Thomas nog te pakken.

SEG Cycling Academy-talent De Vries breekt neus bij val in Ardennen

Hartthijs de Vries is met de schrik en een gebroken neus vrijgekomen bij een valpartij op training in de Ardennen. Het Friese talent van SEG Racing Academy was met vriend Bas Tietema van An Post Chain Reaction op training in de Ardennen toen hij vol achterop een auto klapte.

"Wat is dat schrikken wanneer je vriend vol door een achterruit gaat", Tweette Tietema. "Gelukkig is alles relatief oké." Met spoed werd De Vries in ambulance naar het ziekenhuis in Aachen vervoerd.

Foto's: Cor Vos