Jolien d'Hoore rit- en eindwinnaar op Chongming Island

De Vlaamse wint in de massasprint voor Kristen Wild en Chloe Hosking.

Jolien d'Hoore rit- en eindwinnaar op Chongming Island

De Belgische Jolien d'Hoore heeft het eindklassement van de Tour of Chongming Island op haar naam geschreven. De renster van Wiggle High5 Pro Cycling is in de laatste etappe van de Chinese WorldTour koers de snelste in de massasprint voor Kirsten Wild en Chloe Hosking. Omdat d'Hoore de sprint in de leiderstrui betwistte is de zege in het algemeen klassement een logisch gevolg.

De rit met start en aankomst in Chongming Xin cheng park kent diverse aanvalspogingen, waarvan de laatste van Valentina Scandolara (WM3 Pro Cycling) pas in de laatste kilometer strandt. Na de koers over 111 kilometer over de Chinese wegen besluit Kirsten Wild (Cyclance Pro Cycling) de sprint vroeg in te zetten.

De in Gent geboren d'Hoore, die onlangs samen met Lotte Kopecky nog wereldkampioene werd op de koppelkoers, timet haar sprint beter en kan in de laatste meters nog net over Wild wippen. Chloe Hosking (Alé Cipollini Galassia) wordt vlak daarachter derde. 

Het is de tweede WorldTour zege in twee dagen voor Jolien d'Hoore. De Vlaamse was gisteren ook al de snelste in de sprint op het eiland dat volledig wordt omsloten door de Jangtsekiang rivier. In de eerste etappe kwam d'Hoore nog ten val.

Foto: Cor Vos